ЕУ НЕПОЖЕЉНА У ДИЈАЛОГУ

БЕОГРАД, 28. октобар 2012. (ФоНет) – Председник Демократске странке Србије (ДСС) Војислав Кошуница оценио је данас да је Европска унија потпуно непожељан, неприхватљив и пристрасан посредник у дијалогу Београда и Приштине. “ЕУ нас ‘бомбардује’ преко својих званичника, долазили они из Берлина, Лондона, Брисела… са ставом да је то питање решено и да нас на крају пута чека формално признање независности, а пре тога потпуна нормализација односа измеђуКосова и Србије”, рекао је Коштуница Радио Београду. Како је истакао, те ствари су за Србију неприхватљиве, и зато не треба да се прихвати ни присуство ЕУ у даљем процесу преговора Београда и Приштине. За Србију је чланство у ЕУ погубно и због Косова, као и из економских разлога, додао је Коштуница и рекао да се залаже за сарадњу са свима у свету.

“Сарадња са свима, а не са неким ко ради Србији о глави кад је реч о њеним највиталнијим националним и државним интересима”, констатовао је он.

Коштуница сматра да зато Србија треба да остане неутрална, јер ако то не уради, била би “још слабија, мања и јаднија”.

“Ако одаберете да будете зависни, ако одаберете да будете роб, да носите ланце, онда ћете их носити”, указао је он, и поручио да се не треба везивати за ЕУ, јер се ради о “разбојнику који пљачка вашу територију”.

На питање о оптужбама за малверзације новцем намењеним Косову у време док је био премијер, објављеним у емисији “Инсајдер” телевизије Б92, Коштуница је одговорио да је врло занимљива подударност њиховог појављивања са новим

покушајима да се Србији отме Косово.

У тренутку када се “ала и врана” из Брисела и Вашингтона устремила да Србији отме Косово, појављује се у једном медију прича да је на Косову “зацарио толики лоповлук” да нема никаквог смисла бранити га, рекао је он.

Коштуница сматра да је, поред те “подударности”, занимљивои нешто што “део такозване јавности и медија не дотиче”, а то је огромна корупција на осталом делу Косова, где живе Албанци, који је под потпуном контролом међународне

заједнице.

Он је упозорио да су у ту корупцију умешани високи међународни званичници на Косову, због ње су у шефови Унмик били смењивани са функције, па је зато “врло занимљива прича која се појављује у делу медија” – да је проблем само на северу, а да корупције нема нигде другде.

7 коментара

  1. Gospodinu Kostunici jedino zameram sto je dozvolio da se onoliki broj Srba izruci onom sprdistu od sudista u Hagu!Inace,on je jedina osoba koja je pravi nacionalni izbor za Srbiju,i pored svih manjkavosti koje ima,ali su te manjkavosti daleko manje bolne po Srbiju i srpski narod na ovim prostorima,nego bilo koji politikant u Srbiji!Evropska unija je fasisticka tvorevina,licemerna,podla i pokvarena!Mozete draga braco zamisliti kad su odlucili da daju Nobelovu spomenicu za mir evropskoj uniji???!!!!Dva predsednika zemalja,medju najvecima u evropskoj uniji,Italije i Francuske,su direktno ucestvovali u ubistvu legitimnog predsednika Libije,opljackali i jos uvek pljackaju naftu iz Libije,dok narod tamo em sto ratuje,em i gladuje,posle dolaska zapadnjacke “demokratije”,i takvoj uniji ciji su clanovi ove dve drzave ubice davati Nobelovu spomenicu i to jos za “mir2!!Licemerno da nemam reci!Ali to je evropa!

  2. Господин Коштуница и ДСС стално опомињу да Србија једино има
    сигурно место за преговоре под окриљем УН. ЕУ са Њемачком није
    наш прави саговорник.СНС треба да се ослободи Германске почасти
    које су приредиле Вучићу. И Хитлер је помпезно слао Рибен Тропа
    у Југославију. Германска идеологија за освајање Истока видимо да
    није поражена 1945 год.Сада крећу много већи у оквиру НАТО –
    ИМПЕРИЈЕ.

  3. Zasto niko iz vlade ne cuje ovu istinu o eu i co.? Da li vise nema ni malo “kicmenih” Srba, koji ce stati iza svoje drzave i naroda i reci: ne! Na takav nacin, pritiscima i ucenama, ne zelimo biti clan takovog drustva. A, uostalom ni ne misli se primiti Srbiju u tu “alternativu”, no je samo rasparcati i porobiti gore nego za vreme osmanlija.
    Pogledajte malo iza zavese kakav je zapad. Njihova pohlepa i potreba da porobljava, nema granica. Nema granica, nema granica, nema granica – gospodin Kostunica govori zivu istinu.

  4. Коштуница је сасвим у праву и, срећом, Србију нико из ЕУ и не планира озбиљно за пријем у чланство. То је шаргарепа којом ЕУ бирократе машу српским властодршцима на њихово мољакање за пријем, чиме већ годинама брукају овај народ и државу. У британским медијима данас је вест да су ЕУ чланице забринуте због нове најезде Бугара и Румуна који ускоро стичу пуну слободу кретања у свим земљама ЕУ. Према изјавама једног енглеског министра, висока незапосленост у ЕУ и дугорочна економска неизвесност могу да доведу до општих друштвених немира па чак и рата у самој ЕУ. Зашто Срби троше енергију на лажне проспекте и “услове” за улазак у ЕУ?

  5. Citam u drugim novinama kako komentarisu novinari,redakcije,izjavu gospodina Kostunice!Kritikuju ga na sva zvona,ali zato nisu kritikovali “zutu gubu” koja je donela sramnu rezoluciju o Srebrenici(i sva druga zla zutog kartela sto su pocinili)opravdavajuci i amnestirajuci nelegalno bombardovanje nato-zlikovaca koje su izvrsili nad Srbijom,pa im treba obavezno “priznanje” sa strane Srbije kako bi opravdali svoje zverstvo,a zuti kartel im je sve omogucio svojim podanickim,kukavickim,kapitulirajucim,besramnim ponasanjem!

  6. …. dolaze nam dve nezvane gosce… /ili, ‘olujoljupci’ beze od uragana, sa nazivom poput imena jednog od zlotvora iz Klintonove kamarile 1999 ?! /… Bliblijska Jezavelja ( 1 o Carevima 21) je koristila svedocenja nevaljalaca radi otimanja vinograda Navuteja Jezraeljacanina, a ove sadasnje, na slican nacin hoce da preotmu srpski vinograd – Kosovo i Metohiju ?! A oteto je – prokleto, posebno metosi – imanja srpskih pravoslavnih manastira ?!

  7. Naravno da je je nepozeljna za ljude sa zdravim razumom i prosecnom inteligencijom.

    Ali razne propagandne masinerije, Srbima ugradise nove demokratske politicare u svest, pa ih izglasae.

    Oni posle 2005 nisu bili dobri, zavrsise po pitanju KiM 90% posla sada ovima ne predstoji tezak posao samo 10%.

    Jadni moj narode progledaj, otvori oci, ne budi slep kod ociju, uvek si znao reci neprijatelju ne pa sa bilo koje strane dolazio. Onima sto su bili, verovao sam kao i ustasama u Jasenovcu da ce Srbin preziveti, a ovi sada farbaju oblake .

    Tresla se gora rodio se mis–Dulic i kamaradi proneverili 2.500 000 dinara–i to srozalo Srbiju ????????????.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *