Бели Шенген за црну уцену

Све причајући о чланству у ЕУ, о датуму преговора и кандидатури, а захваљујући Борису Тадићу и његовим подрепашима попут данашњих печених Ђиласоваца Борка Стефановића и Божидара Ђелића (са све пенкалом), стигосмо сада дотле да нас ставе пред избор: или скидање са беле шенгенске листе, или признање територијалног интегритета „независног“ Косова. Све друго, укључивши и међународно интегрисану границу, жути картел је мање-више већ обавио. Нема те државне штете коју жути картел није направио, а у историји Србије нема веће пљачке, зулума, корупције и злоупотреба власти од оне коју је он починио. Деловање жутог картела у последње четири године може се мирне душе квалификовати као заједнички злочиначки подухват. Мало је за тај попис једна црна књига, и право је чудо како садашња влада још није направила бар њен први том.
Хоће ЕУ државе, на иницијативу Немачке, да нам укину безвизни режим за путовања у иностранство. Уцена за Косово претвара се у питање прекомерног броја азиланата. И у старој доброј традицији на списак улазе Срби и Цигани као највећи претенденти на азил. То је традиционално препознатљиво и мање-више очекивано. Када погледамо на стратишта у Краљеву и Драгинцу, где су ових дана одржане комеморације, са готово пет хиљада цивилних жртава немачких окупатора, добро је да Срба уопште има, па чак и ако су лажни азиланти. Званична Србија се нуди да финансијски помогне Немачкој и другим чланицама ЕУ у збрињавању тобожњих азиланата, не би ли је поштедели санкција. А извесна Тања Фајон је већ у контактима са „Отпором“ и предлаже да се већина српских азиланата смести на оно острво на Малдивима које је на поклон добио Срђа Поповић. Наравно, сачекаће се да председник те земље, који је и даривао Поповића, изађе из апса. На хапшења ћемо се вратити, али откуд сада на списку азиланата и најомиљенији евроатлантски народ – Шиптари? Њих као азиланата је највише. Зар њихов долазак у ЕУ земље не би оплеменио и одуховио Запад? Па, по свему судећи, то „независно“ Косово ће одмах после Хрватске ући у ту „европску породицу“, те ће ионако млатити по европским престоницама колико им буде воља и кад им падне на памет. Зашто они њих третирају као азиланте када су Шиптари у Берлину, Минхену и Паризу код своје куће, и прави грађани ЕУ. Што их вређају и трпају на спискове са нама и Циганима. Па Немци су одувек знали како с нама, а што сада са Шиптарима праве проблем? И с њима им је ишло кад год су нас окупирали. Чак се и не верује да су ови подаци тачни, јер ко би бежао од благостања на Тачијевом Косову и то управо онда када је оно, због високо остварених стандарда и уважавању права и слобода грађана, на прагу почетка преговора о приступању ЕУ? Са јасним назнакама да је то и такво Косово већ далеко одмакло и претекло Србију. Има чак и неких озбиљних сигнала да би Тачијево Косово могло постати и нова држава чланица САД-а.

Велику сумњу у веродостојност података о азилантима буде и подаци из последњег истраживања о омиљености ЕУ у Србији. У односу на прошлу годину, број оних који су за улазак Србије у ЕУ смањен је за 13 одсто (проценат грађана који су за ЕУ је испод 47 одсто), а део у процентима оних који су против НАТО-а ( преко 65 одсто) да и не говоримо. Из тога се може извући и закључак да ЕУ покушава да онемогући Србе да путују како не би ширили евроскептицизам и антинатовско расположење, а пре свега да не би ометали Албанце у њиховој идиличној интеграцији у европски начин живота.
Британски потомци оних који су Индијанцима на цичи зими делили ћебад заражену великим богињама и који су нас бомбардовали осиромашеним уранијумом и касетним бомбама сада, после утакмице у Крушевцу, нападају Србе за тобожњи расизам. Камерон припрема терен за долазак Хејга који би требало да српским властима утера памет у главу.
Више је него одурно слушати донове жутог картела како кукају због „медијског линча“ који се наводно над њима врши и како се позивају на бригу за своје породице које би, кажу, требало оставити на миру. Пролазећи кроз њихову владавину многе су мајке закукале и многе су породице, усред мира, завијене у црно. Медијски линч је био и остао њихов патент нашироко примењиван на (њихове) политичке противнике или на само оне који им се нису допадали. Што пропусти Мики, то дочека Џеси. Нема никога ко се њима замерио, а да није прошао кроз топлог зеца. Ако није заглавио у притвор, онда је бар саслушаван. Ако неко нема никакво морално право да се позива на уважавање личног интегритета и на своја наводно угрожена права, онда су то функционери ДС-а. У време владавине жутог картела, свакодневно су се, из Кабинета, шириле најгоре претње и уцене, раскидани и одобравани уговори, давала одобрења за државну пљачку. Злоупотреба притвора достигла је монструозне размере. Без оптужница, људи су чамили и још увек чаме у вишегодишњим притворима. За то се мора платити рачун, и он је тек почео да се плаћа. Наравно, изграђујући правну државу коју је жути картел готово сатро. Напредак је видљив и по томе што ником од оних који су огрезли у злоупотребу власти још није одређен притвор. Неко ће можда рећи да су чланови жутог картела још увек добро распоређени и да ће чувати једни друге. И у томе има истине. Види се то и у новом пактирању појединих тајкуна са политичарима и медијима који су им у својини, а којима је на мети Александар Вучић. На мети им је Вучић управо зато што је очигледно, предано и најискреније ушао у борбу против злоупотреба власти и корупције. Полако, из прикрајка, као да се чује како певуше: „Ко се боји Вучка још, три за грош…“ Основана је нада да ће им у грло запасти ово певушење.
Најважније ипак издвајамо за сам крај. Из горепоменутог истраживања, издваја се наиме податак да је међу ученицима и студентима чак 53,6 одсто оних који су против тога да Србија уђе у ЕУ.
Феликс Баумгартнер је скочио са ивице свемира и својим подвигом без даха оставио целу планету. Није имао шенгенску визу, али је имао икону Богородице Тројеручице са Хиландара.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *