17. октобар – У ПЕТАК О ПЛАТФОРМИ ЗА КОСОВО

БЕОГРАД, 17. октобар 2012. (ФоНет) – Државни врх Србије требало би у петак да разговара о платформи за КиМ, најавиле су Новости, наводећи да је у понуди неколико варијанти – од модела Јужног Тирола до Епена у Белгији, с циљем да се пронађе решење које није независност, а које у великој мери одражава суштинску аутономију гарантовану Резолуцијом 1244. Пратећи документи платформе биће Устав, учинак свих високих представника на КиМ од 1999. наовамо, као и преглед свега што је испуњено из Резолуције 1244, а шта није. Тај текст ће бити, пише лист, представљен политичкој и интелектуалној елити и представницима цркве. Уколико платформа добије подршку већине у јавности и Народној скупштини, веома брзо могло би да дође и до обнављања дијалога са Приштином.

О свим тим сценаријима у петак би на Андрићевом венцу са председником Србије Томиславом Николићем требало да разговарају премијер Ивица Дачић, први потпредседник Владе Александар Вучић, шеф дипломатије Иван Мркић, лидер УРС Млађан Динкић, председник Скупштине Небојша Стефановић, саветник председника за спољну политику Марко Ђурић и директор Канцеларије за КиМ Александар Вулин. Платформа ће бити и одговор на резолуцију о нормализацији односа Београда и Приштине, коју се спрема да усвоји косовски парламент, пишу Новости.

3 коментара

  1. Дали је полазна основа да је КОСМЕТ неотуђиви део државе
    Србије или тај ВРХ покушава уступцима према Шиптарима полако препусти део територије Србије Албанији треће решење нема упоређења са неким деловима у Европи. Или ће КОСМЕТ бити део
    Србије или ћемо га изгубити,Резолуција УН 1244 каже да је то
    саставни део Србије тај врх треба да буде на ВРХУ своје обавезе
    одбране територије Србије.

  2. Jedini covek koji ima znamnje o kosovskom problemu je profesor Samardzic. Dok je on bio krut pregovarac imali smo konce u svojim rukama.Posle njega krenulo je sve niz vodu.

  3. Zna se KiM je srpski a siptari mars za Albaniju pa idite preko Otranskih za Evropu koja vam zeli na Srpskim teritorijama drzavu praviti a to na srpskoj Makedoniji, Crnoj Gorii juznoj Srbiji ! E pa jevropo nece moci pravite im drzavu na svabskim teritorijama Njemacke , Austrije i Svajcarske jer bas vasi su krvoloci u euleksu koji prave drzavu siptarsku!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *