Ухапшен бус-бос одговоран за организован улазак на погрешна врата у ГСП-у

Београд, 25. септембар 2012. године – Полиција је ушла пре неколико дана у траг младићу за кога се сумњало да предводи банду која организовано већ два месеца малтретира контролоре и Комуналну полицију улазећи на врата градског превоза на којима пише „излаз“ и излази на врата на којима пише „улаз“, а данас га је и ухапсила. У саопштењу које је издало Министарство унутрашњих послова, каже се да је осумњичени младић Г.Б. са станим боравиштем у Београду, одавно познат органима реда по преступима типичним за беспризорног монструма каквог Београд одавно није имао. У његовом досијеу наводи се да је с прекршајима почео још у малолетном добу прелазећи улицу ван пешачког прелаза, а да се касније истакао у заустављању таксија на улици без икаквог разлога.
Како се наводи у даљем саопштењу, овај момак коме следи запрећена казна од 10 до 15 година затвора за организовано ремећење јавног реда и мира, има групу следбеника преко друштвене мреже „Фејсбук“ преко које је организовао акцију ометања ГСП-а и „Бус Плуса“. Осим што је подстрекивао своје следбенике да користе погрешна врата, терао их је и да не плаћају карту и да се упуштају у расправу с Комуналном полицијом.
Један од највећих прекршаја Г.Б. направио је октобра 2010. године кад се огрешио о Закон о саобраћају и улицу прешао са слушалицама на ушима, а полицајцу који га је ухватио у деликту показао је исправе не скидајући те исте слушалице, што је протумачено као непоштовање органа реда због чега је осуђен на новчану казну од 80.000 динара.

Један коментар

  1. Avatar

    10-15 година за таквог изгредника је мало, молио бих судство да га осуди ако не на смртну казну онда бар доживотну…
    О мајко СРБИЈО, подари нам још 100.000 таквих ”изгредника” да отрезне браће и сестре и да сви покажу ГРАЂАНСКУ непослушност…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *