Ненад Чанак изјаву да није тукао Лешановића дао под присилом

Нови Сад, Београд, 26. септембар 2012. године – После јучерашње оставке Ненада Чанка на место народног посланика и признања да је лично претукао Павла Лешановића из Београда, данас је на новинарско питање зашто је „Бети“ непосредно после наведеног инцидента рекао да није ни дирнуо Лешановића, нити да га је одраније познавао, па чак додао да је и сам од себе пао и да не зна шта је после било, одговорио да је ту изјаву дао под присилом.
Наиме, по његовим речима, полицајци који су га после наведене тучњаве привели и брутално га премлатили натерали су га да потпише такву изјаву.
„Никад у животу нисам слагао, нарочито не око тако крупне ствари. Наравно да сам Павла Лешановића познавао од раније, јер се према мојој братаници понашао као према проститутки. Зато сам га и претукао. Изјава коју је пренела ‚Бета‘, а за њом и остала штампа дата је под великим мукама кроз које сам прошао у полицијској станици у Новом Саду, где су ме наговарали да изјавим ту гомилу глупости“.
Чанак је на крају конференције за новинаре подвукао да више неће одговарати на провокативна питања новинара и да је овај случај за њега решен. Ако га суд осуди зато што је претукао човека који је вређао и њега и његов град, а још долази из Београда, онда то довољно говори о нашем судству. Ако ми таква казна буде изречена, биће то довољан сигнал да се читава Војводина дигне на ноге и затражи отцепљење од Србије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *