20. септембар – ПАВИЋЕВИЋ УМЕСТО СТЕФАНОВИЋА

БЕОГРАД – Влада Србије одредила је данас директора Канцеларије за стручне и оперативне послове у преговарачком процесу Дејана Павићевића да води технички дијалог између Београда и Приштине, уз посредовање Европске уније, чиме су смењени досадашњи шеф преговарачког тима Борислав Стефановић и заменик шефа преговарачког тима Владимир Јовичић.  Влада Србије је препоручила Надзорном одбору предузећа Телеком Србија да за вршиоца дужности генералног директора Телеком Србије предложи инжењера Предрага Ћулибрка, као нестраначког експерта са искуством од 12 година у успешном вођењу система телекомуникација у Србији, наведено је у саопштењу после седнице Владе.

 

За генералног директора Јавног предузећа ПТТ саобраћаја „Србија“, Влада је именовала Милана Кркобабића.  За в.д. генералног директора Јавног предузећа Транснафта Панчево, Влада Србије је именовала Милоша Томића, а Николу Петровића за в.д. генералног директора Јавног предузећа Електромрежа Србије, стоји у саопштењу.

 

Влада Србије је на данашњој седници донела одлуку о привременом укидању царина на увоз житарица и уљарица до наредне жетве. Како се наводи, царина се неће наплаћивати на увоз тврде пшенице и семена уљане репице до 30. јуна наредне године, а кукуруза, соје и семена сунцокрета до 31. августа 2013. То је једна од мера које Влада Србије предузима ради ублажавања последица суше која је утицала на значајно умањење приноса ратарских култура, истиче се у саопштењу, а на тај начин ће бити заштићено тржиште тих пољопривредних производа.

 

Влада је, такође, усвојила извештај о тренутној и очекиваној електроенергетској ситуацији до краја године и мерама које би требало предузети у циљу обезбеђивања услова за стабилно функционисање електроенергетског система у Србији, додаје се у саопштењу.

Извор: Фонет

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *