17. септембар – Николић примио Конузина

БЕОГРАД – Председник Србије Томислав Николић примио је данас у опроштајну посету досадашњег амбасадора Руске Федерације у Београду Александра Конузина, са којим је размотрио могућности за продубљивање сарадње двеју земаља.

Николић и Конузин сагласили су се да треба наставити сарадњу Србије и Русије на пољу енергетике и пољопривреде, јер руско тржиште има велике потребе и може да купи све што се у Србији произведе.

То би, како је истакао председник Николић, била велика развојна шанса за српску економију, саопштила је Прес-служба председника Србије.

У отвореном и пријатељском разговору амбасадор Конузин се захвалио председнику Николићу за сјајну сарадњу у претходне четири године и истакао да га највише радује то што види да су перспективе односа Русије и Србије много боље него што су биле раније.

Николић је пожелео Конузину много успеха и среће у животу, уз наду да ће му Србија остати у лепој успомени и да ће се у будућности са задовољством враћати у њу.

Извор: Танјуг, РТВ

Један коментар

  1. Nadam se da toplina kojom zraci ambasador Konuzin bitce sasvim dovoljna da se za narednu godisnjicu oslobodenja Beograda (20.10.1944) vrate svi nazivi Ruskih heroja koji su skinuti u ono sramno vrjeme 2001. uz saglasnst sadasnjeg predsjednika Srbije.
    pozdrav

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *