17. септембар – ДСС: Ко је лажирао податке о дугу?

Неопходно је до краја испитати ко је одговоран за лажирање података о јавном дугу Србије, каже портпарол ДСС-а Петар Петковић.

Портпарол Демократске странке Србије Петар Петковић изјавио је данас да је неопходно до краја испитати ко је одговоран за лажирање података о јавном дугу Србије.

“Министарство финансија је изашло са подацима да је претходна власт фалсификовала податке о висини јавног дуга Србије, то је нешто што озбиљно мора да се преиспита и рашчисти и утврди одговорност”, рекао је Петковић на конференцији за новинаре у Београду.

Према његовим речима, ако су скривани подаци да би испало да јавни дуг не прелази ону законску границу од 45 одсто и тиме прикрије да је држава банкротирала, онда се поставља питање шта се све дешавало у неким другим областима вођења државе.

Петковић је додао да ће ДСС у скупштини током расправе о ребалансу буџета покренути питање јавног дуга Србије.

Петар Петковић од министра финансија Динкића очекује да саопшти јавности да ли се ребалансом буџета за ову годину финансирају надлежности Војводине које је Уставни суд Србије оспорио.

На питање како ДСС гледа на “немачки пакет” захтева Србији за преговоре са ЕУ, Петковић је рекао да је у питању нова стратегија Запада да се што чешће помиње независност Косова и да је признавање независности услов за улазак Србије у ЕУ.

Прави је тренутак да се у Србији покрене расправа о томе да ли земља треба да настави пут ка ЕУ, или да се прогласи политичка независност, закључио је Петковић.

Извор: РТС

2 коментара

  1. … a ta ‘zuta lista’ laziranja, nesto je poobimnija ?! Mogla bi da se sabere “zuta knjiga obmana i lazi” ?!

  2. РАДОСЛАВ

    ДС и њени ворећи људи су одговорни за катасрофално стање и положаја Србије. Одговорнос морају да сносе јер су народ државе
    Србије лагали, обмањивали о ЕУ и бољим животом. Сада сазнајемо
    о дужничкој кризи и банкротсву државе Србије. Нови председник и
    нова влада морају брзо радити и кривце привести правди да им се суди за лажно приказивање јавног дуга, од Главе у бившој влади
    бившег тредседника његове ЖУТЕ КАРТЕЛ камариле сви они морају
    да одговарају за стање које су произвели у држави Србији.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *