Почетна / Вести / 27. август – СНС сутра предаје захтев за смењивање Павличића

27. август – СНС сутра предаје захтев за смењивање Павличића

НОВИ САД – Представници Градског одбора Српске напредне странке (СНС) и партнерске одборничке групе сутра ће предати захтев за сазивање ванредне седнице Скупштине Новог Сада и за смењивање градоначелника Игора Пваличића из Демократске странке.

Поред 15 одборника СНС, захтев ће предати и девет одборника одборничке групе „Сви за Нови Сад“, коју чини шест одборника Ромске демократске странке и три одборника Српског покрета обнове (СПО), с којима је СНС у суботу потписао меморандум о заједничком деловању.

СПО је у петак увече одлучио да напусти градску власт у којој је био са демократском странком, Лигом социјалдемократа Војводине (ЛСВ) и Социјалистичком партијом Србије (СПС).

Заједно са овим одборничким групама, захтев ће сутра предати и пет одборника Демократске странке Србије, и шест одборника из одборничке групе „Нови Сад-одмах“ коју чини пет бивших одборника Покрета „Двери“, у међувремену искључених из те странке, и један бивши одборник влашке партије Ниједан од понуђених одговора, такође искључен из своје странке.

Све те одборничке група заједно имају 35 одборника, а за формирање већине потребно је бар 40 од 78 одборника колико има градски парламент.

СНС је у више наврата позвао СПС да напусти градску власт, претећи и раскидањем коалиције на републичком нивоу. Са седам одборника СПС, СНС би могао формирати нову владајућу већину.

С друге стране, градска власт за сада ужива подршку 38 одборника: 15 из ДС-а, 12 из ЛСВ-а, седам из СПС-а и једног из Савеза војвођанских Мађара, што такође није довољно да би имали већину.

Одборничка група Српске радикалне странке која има пет одборника,искључила је било какву могућност сарадње са СНС-ом, али није одбацила могућност сарадње са ДС-ом и ЛСВ-ом.

Демократска странка оптужила је СНС да на све начине покушава да приграби власт у главном граду Војводине, па и са одборницима Ромске демократске странке, које су до пре два месеца оптуживали да су изборни цензус прешли куповином гласова бирача.

ДС је оптужио СНС да градску власт покушава да формира и са људима избаченим из властитих партија, чиме жели да изврше удар на изборну вољу Новосађана.

С друге стране, СНС је оптужио градску власт да се отуђила од грађана и реалности.

У међувремену је дошло до тензија и између ДС и ЛСВ. Прво је ЛСВ саопштила да је услов да остане у коалицији са ДС то да градоначелник Павличић поднесе оставку, а потом је ДС узвратила оптужбама да је ЛСВ корумпирана и да се придружила „хорди грабљивица“ које „пошто-пото“ желе да преузму власт у граду.

Извор: Бета, РТВ

Један коментар

 1. РАДОСЛАВ

  Вучић иде да покаже Србима где им је место. Дали са: Бодрумашима,
  Чако-лицима и напослетку са ЖУТИМ КАРТЕЛОМ који је све радио да
  Србију одвоји од једино моћног искреног
  пријатеља СРПСКОМ НАРОДУ. Време ће показати ко има моћ за напредак Србије.
  0  0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *