24. август – Мировић: Нова коалиција у Новом Саду до 4. септембра

НОВИ САД -Нова политичка коалиција која треба да преузме власт у Новом Саду, а коју ће чинити Српска напредна странке (СНС), Социјалистичке партије Србије (СПС) и Уједињени региони Србије (УРС), биће формирана до 4. септембра, изјавио је члан Председништва СНС Игор Мировић за “Блиц”.

Новосадски напредњаци најављују да ће се нова коалиција формирати до 4. септембра да би преузела власт у Новом Саду, у складу с договором на највишем страначкон нивоу СНС, СПС и УРС, пише “Блиц”.

После оптужби новосадског огранка СНС да социјалисти одлажу формирање власти с напредњацима у Новом Саду, Мировић је потврдио да ће нова политичка коалиција бити формирана до 4. септембра, а до половине наредног месеца у Војводини ће се прекомпоновати власт у више од 10 општина.

“Чека се још званична одлука локалних социјалиста”, рекао је Мировић и додао да је “врх СНС, СПС и УРС то договорио”.

И председник војвођанских социјалиста Радослав Стриковић потврдио је за “Блиц” да социјалисти “увелико разговарају са СНС о прекомпоновању локалних власти како би је уподобили са републичком коалицијом”, као и да ће “до промена доћи почетком септембра”.

“Блиц” пише и да су “при крају разговори СНС и СПС о формирању нове власти у Сомбору, Кикинди, Кули, Шиду, Беочину, Инђији”, док су социјалисти и напредњаци већ формирали власт у Бачу, Зрењанину, Панчеву, Пећинцима, Руми, Бачкој Паланци и Сремској Митровици.

Извор: Танјуг, Блиц, РТВ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *