Почетна / Вести / 13. август – МУП: Саслушавање Шошкића зависи од тужилаштва

13. август – МУП: Саслушавање Шошкића зависи од тужилаштва

БЕОГРАД – Од тужилаштва зависи да ли ће бивши гувернер Народне банке Србије Дејан Шошкић бити саслушан зато што је одбио да полицији достави извештаја о ванредној контроли пословања „Агробанке“, чији су челници приведени због малверзација, речено је Танјугу у МУП-у.

„Мислим да су даљи разговори са њим (Шоскићем) у вези са достављањем, односно недостављањем извештаја непотребни. Све зависи од тужилаштва“, прецизирају у МУП-у.

У МУП-у сматрају да је „некоректно“ то што су из Народне банке „изношене лажи“, али то је, кажу, „њихов проблем“.

Наиме, криминалистичка полиција МУП-а Србије је септембра прошле године затражила од Народне банке извештај о ванредној контроли рада „Агробанке“, али је из НБС у полицију стигао одговор да извештај не могу да доставе јер је реч о „службеној тајни“.

Тужилац за организовани криминал Миљко Радисављевић изјавио је данас да је рад на случају „Агробанка“ тек почео, да је урађен само мањи део, а није желео да коментарише да ли ће у оквиру истраге бити саслушан и бивши гувернер НБС Дејан Шошкић.

„Не говоримо о именима. Не желимо да најављујемо ко ће бити саслушан, ко ће бити обухваћен истрагом, нити против кога ће бити подигнута оптужница“, казао је Радисављевић за Б 92.

Полиција је прошле седмице ухапсила бившег првог човека „Агробанке“, његовог сина Милана и још неколико њихових сарадника којима је након саслушања одређен притвор због сумње да су злоупотребили положај и банци нанели штету од 300 милиона евра.

Извор: Танјуг

Један коментар

  1. Гдин Миљко сад када се променила власт одједном прорадио; изгледа да је он подобан за све системе. Док су ЖУТИ били на влаСти није га било, осим у опозиционим новинама по нечињењу.
    0    0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *