Почетна / Вести / 26. јул – Срби са КиМ доносе петицију Николићу, Дачићу и Стефановићу

26. јул – Срби са КиМ доносе петицију Николићу, Дачићу и Стефановићу

БЕОГРАД – Представници три удружења с Косова предаће данас у Београду председнику Србије Томиславу Николићу и мандатару Ивици Дачићу петицију са 27.000 потписа тамошњих Срба који траже поништење споразума постигнутих у Бриселу у преговорима Београда и Приштине.

Један од организатора потписивања петиције, Владимир Ракић рекао је Агенцији Бета да ће захтев за поништење споразума данас бити уручен и председнику Скупштине Србије Небојши Стефановићу.

Удружења грађана Народни покрет „Отаџбина“, „Стара Србија“ и Друштво српско-словенске солидарности, сматрају да су бриселски споразуми противуставни.

Председник Покрета „Отаџбина“ Игор Војиновић рекао је преликом потписивања петиције да ће њоме тражити, пре свега од председника Републике, Владе и Скупштине Србије, да „све договоре пониште, зато што се њима постепено гасе све српске институције на Косову и Метохији“.

„Притисци на српски народ за узимање докумената, личних карата, регистрације возила и слично и укидање српских институција, последица су тих штетних споразума“, истакнуто је приликом потписивања.

Извор: РТВ

2 коментара

 1. Pored toga što predajete institucijama Srbije obavezno predajte
  i ambasadi Rusije države čiji je glas u UN veoma važan i koji
  nas brane u svetskim institucijama. Mi Srbi bez pomoći Rusije
  nemožemo opstati kao narod srpski.Jedinstveni sa Rusijom ćemo
  pobediti naše unutrašnje i spoljne neprijatelje.
  0  0
 2. SVE STO JE DO SADA POTPISANO IZMEDJU BRISELA – PRISTINE I BEOGRADA, A NIJE VERIFICIRANO U PARLAMENTU, OBAVEZNO STAVITI NA GLASANJE U PARLAMENTU. UKOLIKO „DOGOVORI ZUTIH“ NE PRODJE PARLAMENT – OBJAVITI DA ISTO NEMA NIKAKVU VRIJEDNOST.
  0  0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *