Почетна / Вести / 26. јул – Самарџић: ДСС ће гласати против избора владе

26. јул – Самарџић: ДСС ће гласати против избора владе

БЕОГРАД – Шеф посланичке групе ДСС Слободан Самарџић рекао је данас да ће ова странка гласати против закона о министарствима и влади, и против избора владе због стратешких пропуста у многим областима, а пре свега због укидања Министарства за Косово и Метохију.

Самарџић је, у изјави новинарима у парламенту, објаснио да су приоритети одбрана суверенитета и територијалног интегритета државе, као и обнова економског живота, а да ДСС не види у коалиционом споразуму и структури закона гаранције да ће се стање у тим областима побољшати, због чега ће гласати против владе.

Шеф посланичке групе ДСС сматра да постоји низ стратешких пропуста и нејасноћа, од области европске интеграције, па до Косова.

Успостављањем канцеларије за Косово и Метохију, према његовим речима, биће извршена управљачка деградација у вези са покрајином.

Према ДСС-у само јако министарство може да обавља послове у вези са Косовом, а не канцеларија или други нижи облик управе.

„Сматрамо да то није добро за заједничку ствар, за овај метеж и државни проблем Србије, а то је Косово и Метохија.

Сматрамо да постоји једина нада да ће влада током рада доћи до сазнања да само преко министарства може деловати у овој области“, поручио је Самарџић.

Извор: Танјуг, РТВ

5 коментара

 1. Оливера Петровић

  Самарџић је апсолутно у праву. Ако Николић допусти да нова влада доиста укине Министарство за КиМ то јесте и издаја и предаја, упркос Николићевим гласовитом заклињању да то никад не би урадио.
  0  0
 2. Kažem je lepo da nas naprednjaci neće usrećiti.Hajde još malo da sačekamo i vidimo šta će i kako da rade.Moje mišljenje ja da će raditi isto što i DS (i ostali partneri DS-a) u vezi sa KiM ali hajde eto zarad onih koji se vređaju kada upoređujemo SNS sa DS da dopustimo konkretnim potezima da ih razuvere.
  0  0
 3. Ma imali ste vi Ministarstvo i šta ste postigli. Kao da je važno kako se zove – bitno je šta će da učini. A učiniti se može malo pa da imamo i 5 ministarstava za KIM.
  0  0
 4. Zašto DSS kada su bili vlast nisu uradili ono što im daje rezolucija 1244UN.Zašto policija i granične služe nisu vraćene
  postavljene na svoja mesta.Kritika treba da postoji objektivna
  nadmudrivanje sada samo šteti našoj braći koja su okupirana na
  KOSMETU.Uvažavajmo izjave koje su dali GOS: Nikolić i Vulin pa
  ako nas prevare rušimo tu vlast, čekajmo prve poteze u praznoj
  kasi države Srbije,čekajmo poništenje onoga što činovnik Borko
  dali potpisao ili obećao Šiptarima.
  0  0
 5. koga jos DSS moze da ubedi da je patriotska stranka?!
  mene svakako vise ne!
  0  0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *