19. јул – Од јавности сакривени делови договора са Приштином

БЕОГРАД – Председник Србије Томислав Николић изјавио је да је од јавности сакривен део договора са Приштином у Бриселу и да “тим, наизглед безазленим решењима” Београд и сам “приводи крају независност Косова”.

“Сакривено је, рецимо, да на скуповима испред Албанаца може да стоји само натпис Косово са звездицом, без фусноте. Обмана је и да Срби на Северу КиМ не морају да узимају регистарске таблице, а услов за то је да се упису као држављани Косова. Постоје и недоумице око интегрисаног управљања прелазима”, навео је Николић у интервјуу за Вечерње новости од четвртка.

“Кад будемо преговарали о статусу и суочимо се са гомилом докумената, по којима је то практично држава, шта ћемо да радимо? Не знам колико су озбиљно вођени преговори до сада и коме данас главни преговарач заправо одговара…Чини ми се да је много тога рађено у журби, кад је требало добити статус кандидата. И то све да би једна странка стекла добре позиције за изборе. Олако се прешло преко тога да оно што су мислили да је добро за Србију, у ствари – није написано”.

Он је најавио да чим се формира влада, окупити све који нешто значе у Србији како би се нашла једна платформа за дијалог о Косову, као и да ће ће инсистирати да се у предстојеће политичке преговоре о покрајини осим ЕУ укључе и Уједињене нације.

Извор: Бета

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *