16. јул – Север Космета сломити силом

Како се ближи 26. јул и годишњица покушаја специјалне јединице РОСУ да, по налогу Хашима Тачија, а уз сагласност америчког амбасадора у Приштини Кристофера Дела, заузме Брњак и Јариње, покори Србе на северу Космета и успостави границу са Србијом, код житеља Лепосавића, Зубиног Потока, Звечана и северне Косовске Митровице расте страх да би се сличан атак могао поновити и овога лета и да би на Србе могли заједнички да крену Кфор, Еулекс и све албанске формације на Косову и Метохији.

Да су разлози за зебњу оправдани говоре и вести које цуре из Владе Косова према којима Американци поново “терају” Тачија да свом силом крене на Север и једном за увек заврши са непослушним Србима. Према информацијама које је медијима доставио један министар у Тачијевој влади, поново је главни заговорник употребе силе Кристофер Дел, поново је Европска унија против, а за разлику од прошлог лета, Тачи се, иако је амерички човек, сада колеба, јер није спреман да се замери Европској унији која жели да проблем Севера реши преговорима са изабраним представницима Срба.
– И пре него што су ове информације процуриле у јавност, знали смо да Американци врше притсак на Тачија да север Косова под контролу стави милом или силом и да му нуде своју логистику из Бондстила. Посебно је ратоборан амбасадор Дел који има бар два разлога да још током лета Албанци изврше инвазију на Север – каже добро обавештени Србин са севера Космета.

Према његовим речима, први разлог су Делови лични интереси. Он жели да заједно са шураком из Бугарске прода Трепчу, а “капарисао” је и руднике Стари трг, Бело брдо и Црнац и флотацију Копаоник у Лепосавићу које је већ нудио фирмама из Енглеске, Француске и Немачке. Други разлог је његов одлазак са Косова: жели да администрацији у Вашингтону покаже како је био успешан и како је заокружио целовитост нове државе на Балкану.
– Американци и њихов амбасадор имају на списку неколико десетина лојалних Срба које намеравају да, после окупације Севера, наметну Србима као легалну власт. Без обзира на сву силу, неће им то ићи лако и једноставно јер је Европска унија против, а и отпор Срба ће, као и прошлог лета, бити врло одлучан – каже Миодраг Андрић, потпредседник општине Зубин Поток и наглашава да Срби никада неће пристати да живе у “великој Албанији” и да их на то не може натерати никаква сила.
– Могу да нас окупирају, могу и да нас све побију, али да нас натерају да се одрекнемо Србије – не могу. Пружићемо им миран отпор какав смо им пружали прошлог лета за који они немају решење. Рачунамо и на помоћ из Србије, поготову што се у Београду променила власт и што више у влади неће седети они који су нас такозваним преговорима са Приштином гурали у наручје Тачију – каже Миодраг Радивојевић, професор из Звечана.

Rok je 12. septembar

Prema planovima Amerikanaca, osvajanje severnog Kosmeta trebalo bi da se završi tokom avgusta, pre 12. septembra kada i zvanično prestaje nadgledana nezavisnost Kosova i Metohije. Osim Evropske unije, ovakvim idejama oštro se suprotstavljaju i sve zemlje koje nisu priznale Kosovo, kao i mnoge organizacije za ljudska prava koje se boje da bi napad na Sever mogao izazvati krvoproliće i destabilizaciju celog Balkana.

Ojačana odbrana

Promenom vlasti u Leposaviću, gde su DS zamenili naprednjaci, DSS, Nova Srbija i radikali, znatno će se poboljšati organizacija odbrane ovog dela severnog Kosmeta. Do sada je Leposavić, zbog neagilnosti predsednika opštine i slepog izvršavanja naloga iz Beograda smatran najslabijom karikom u odbrani. Preko Leposavića, bez ikakvog otpora, Amerikanci su nedavno sa Jarinja došli do Zvečana i više sati držali u blokadi skoro ceo severni Kosmet.

Извор: http://www.vesti-online.com

2 коментара

  1. Očigledo neki datumi su na dnevnom redu.Izbor organa narodne
    skupštine i izbor nove lade.Americi sa Šiptarima se žuri da učini
    završni udarac državi Srbiji. Dva Filipa rekoše to što smo čuli
    neznamo šta je rečeno u Wašingtonu i Berlinu sem uobičajeni fraza.Šiptari imaju Ameriku i EU dok mi idemo i prosimo kod
    okupatora umesto da kažemo dosta licemerja i otimanja našeg
    Kosmeta, ko je sa nama pa znase niko drugi negoRusija

  2. MAJKO RUSIJO-JEL TI OVO CU…raduje se kure pijanoj snasi-nit se snasa napila nit se kure PORADOVALO…OPREZNO SATANISTI VASA GODINA JE 2015…SEVER i JUG KAO NEKAD—BORBA…I VREMA JE.NAZDRAVLJE VAM BILO……………mi smo mali posmatraci-UZIVACEMO SIGURNO…hvala unapred-cekammmmmmmmmmmmmmmm vasssssssssssss.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *