10. јул – Потписивање споразума данас у 17 сати

Београд — Коалиције окупљене око напредњака, социјалиста и представници УРС-а потписаће данас у 17 часова коалициони споразум, потврдила је СНС.

Документ који је основ за формирање владе биће потписан у седишту напредњака, након што су превазиђени сви проблеми у преговорима.

Да ће се све решити данас потврдио је и лидер ЈС Драган Марковић Палма, који је за Танјуг кратко рекао да су проблеми превазиђени и да ће споразум, према ранијим најавама, данас бити потписан.

Лидери странака СНС, СПС и ПУПС синоћ су на вишесатном састанку разговарали о споразуму о политичким циљевима нове владе.

“Имајући у виду да у досадашњим разговорима нису испољене суштинске разлике о политичким циљевима нове владе очекујем да ће брзо бити усаглашени предлози свих странака које ће чинити парламентарну већину као и договори о структури владе како би се приступило избору руководства Народне скупштине и нове Владе Србије”, рекао је Дачић Танјугу.

Председник СНС Александар Вучић раније је проценио да би Србија нову владу могла да добије на седници парламента 24. јула.

Пре тога Скупштина Србије ће изабрати председника, потпредседнике и радна тела.

Како је раније најављено, коалициони споразум између СНС коалиције око СПС и УРС одмах након потписивања био би представљен јавности, а београдски медији пишу да ће споразум бити потписан на “неутралном терену” – Скупштини Србије.

Споразум би се састојао из осам сегмената – државна политика, економска и социјална политика, правна држава и владавина права, борба против корупције, организованог криминала, реформа државне управе, департизација, децентрализација и слобода медија.

Извор: Танјуг, Бета, РТВ

Један коментар

  1. Žarko leto Gospodnje 2012 god, meće političare na veoma težak
    ispit kako pokleklu Srbiju uspraviti na stabilne noge to je pitanje svih pitanja.Naš predsednik ide kod Patrijaha Srpskog
    na dogovor o politici koju želi voditi,nepamtimo sličan potez
    bivših predsednika.Vruće leto sve gori od vreline pa i političari
    moraju i trebaju da slušaju potmuli huk nezadovoljstva sa stanjem
    u srpskoj državi.U pamet političari narod može nagraditi a isto
    i kazniti,prošli izbori malo su proredili potičku scenu Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *