09. јул – Николић: Ја се не бих руковао са Тачијем

БЕОГРАД – Председник Србије Томислав Николић изјавио је данас да му је лидер ДС Борис Тадић најавио одлазак на Кроација самит у Дубровнику али не и намеру да се рукује са косовским премијером Хашимом Тачијем и истакао да се он не би руковао са Тачијем.

Николић је новинарима после разговора са патријархом Иринејом рекао да би он Тадићу препоручио да се не рукује са Тачијем будући да је реч о особи која се сумњичи за веома тешка кривична дела.

“То је неки његов (Тадићев) лични потез, о томе сам данас разговарао са представником Стејт департмента и рекао да не знам шта је господин Тадић тиме желео, изузев да можда покаже да је он позван а да ја тамо не могу. Међутим, оно што ја не могу изгледа да он може: ја не могу да се рукујем са оним за кога се говори да је чинио злочине над Србима док се не утврди да ли је или није”, казао је Николић.

Председник Србије је истакао да је Тадић као грађанин имао право да иде где хоће, али је подсетио да је управо лидер демократа креатор политике да Србија не учествује на скуповима на којима учествују представници владе у Приштини.
“Мислим да можемо да смиримо страсти у Србији. Око питања Косова разговарао сам са његовом светошћу и рекао му да нам треба нека врста консензуса а он је рекао да Црква никада неће избећи да и сама преузме одговорност”, рекао је Николић и додао да под консензусом подразумева пре свега договор парламетарних странака о решењу проблема Косова.

Тадић је у суботу боравио на “Кроација самиту” у Дубровнику, коме није присуствовао нико од званичника Србије. Том приликом Тадић се руковао са Тачијем, који је такође учествовао на самиту.

Извор: Танјуг

2 коментара

  1. Od čoveka koji je upropstio nacionalni ponos sve se moglo očekivati pa i rukovanje sa krvavim rukama.Svaki dan čujemo samo
    loše vesti sa Kosmeta,današnja poseta Njegovoj Svetosti predsednik traži KONCEZUM svih činilaca života u Srbiji.Neznamo
    o kojoj strani koncezuma je reč: Dali ono što mu je rekao Gordon
    a to znači priznanje nezavisnosti Kosmeta ili traženja izlaza na
    drugoj strani a to je odbrana državnog suvereniteta Države Srbije
    sa svojim pokrajinama.Dani koji dolaze zaznačemo o kojem konceznumu reč.

  2. Kada se radi o tako vaznom pitanju kao sto je priznavanje kosovskog rezima, ne mogu samo partije o tome da odlucuju putem koncenzusa vec ceo narod putem referenduma.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *