27. јун – Владу формирају СПС, СНС и УРС?

БЕОГРАД – Председник Социјалистичке партије Србије (СПС) Ивица Дачић већ је одлучио да нову владу формира са Српском напредном странком (СНС) и Уједињеним регионима Србије (УРС), иако та одлука није званично саопштена, преноси дневни лист “Политика”.

“После губитка председничког места, Демократска странка, која је била окосница две претходне српске владе, дефинитивно одлази у опозицију… Иако је договор практично постигнут, одлуку о коалицији са напредњацима требало би да ‘аминује’ и Главни одбор СПС, пре него што то буде саопштено јавно”, наводи “Политика” у данашњем издању.

Тај дневник наводи да ће Дачић бити и премијер и министар унутрашњих послова у новој влади.

И дневник “Прес”, позивајући се на изворе у СНС и СПС, наводи да је Дачић прихватио понуду напредњака да буде премијер. “Ивица Дачић је одлучио да прихвати понуду напредњака да буде премијер у влади СНС-СПС-УРС…Остало је да Вучић одлучи да ли ће бити потпредседник владе за евроинтеграције, што је ДС нудио Чедомиру Јовановићу”, наводи тај дневни лист.

О формирању нове Владе Србије пише и дневни лист “Блиц” који у издању од среде наводи да је СНС инсистирала код СПС да у новој влади напредњацима припадну ресори у вези са спољним пословима, односно све што је везано за односе са међународном заједницом.

“Уколико будућу владу буду формирали СНС-СПС-УРС, власт ће бити подељена тако да што ће унутрашња политика бити препуштена СПС и УРС”, преноси “Блиц”.

“Вечерње новости” наводе да је расплет око формирања владе све ближи и да су преговори ДС и СПС “пред крахом”, а да напредњаци преузимају иницијативу.

Извор: Бета

4 коментара

  1. Bitno je da Tadić i Jovanović niti ne p…..e u vladu dosta su uništili Srbiju a i narod je rekao svoje ne želi ih više gledati. Srbiju okrenuti Rusiji i zapadu reći zbogom neka si nađu nekog drugog za ucenjivanje.

  2. Ako od dva zla biramo manje ova kombinacija je manje zlo ali ja licno ne mogu da se pomirim sa tim da ce nam kadar Slobodana Milosevica biti premijer. Vuk dlaku menja ali cud nikada.

  3. …. dala se naslutiti i takva ‘opcija’ ( ‘iskusni’ sa – ‘pacerima’ ?!) ?! Pa Dacic ispade najveci ‘evropejac’ ?!

  4. Moramo priznati da gos, Dačić nije bez iskustva u političkoj
    borbi,pravi Brozovci su otpali mladi ojačali i sad imamo SPS sa
    46 poslanika u skupštini Srbije.Pa zar DS nije ispala ispošinjela
    Broza i EJ Mićunovića jahaća na svim vlastima. Konferencije za
    javnost negovore mnogo nego se dogovaraju ko će sedeti u pročelju
    vladinog astala ostale fotelje po snazi unutar stranke nije bitna
    stručnost za dotično mesto ministra.Pa zar ministar vojni nije
    bio dizač rampe kod kod MIRE JULOVSKE. Dajmo šansu novom ako
    bude sastavljen kabinet sa Dačićem na pročelju vladinog astala.
    Imaće odličnu opoziciju u DS+DSS i ostali.Kako će gledati imperija NATO AND EU+USA to ćemo videti.Ali zato ćemo imati veliku podršku bratske Rusije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *