26. јун – Влада СНС и СПС може да буде формирана до понедељка

БЕОГРАД- Лидер Нове Србије Велимир Илић рекао је  да би нова влада, чију окосницу би чинили Српска напредна странка (СНС) и Социјалистичка партија Србије (СПС), а чији премијер би био Ивица Дачић, могла да буде формирана до понедељка.

“Наша коалиција је овластила в.д. председника СНС Александра Вучића да преговара у име коалиције и ти преговори су кренули. Ми се надамо да ће то бити брзо и успешно. Нема посебних калкулација, то су озбиљне странке које имају озбиљне кадрове”, рекао је Илић агенцији Бета.

Он је додао да верује да је и председник Србије Томислав Николић сагласан да Дачић буде премијер.

Илић је рекао да не очекује да у директним преговорима Дачића и Вучића буде проблема и да је “сасвим реално да се брзо заврше, до идућег понедељка”.

Лидер НС, која је у коалицији са СНС, рекао је да сматра да Ивица Дачић треба да добије премијерско место јер је, како је навео, добро да председник буде из једне, а премијер из друге странке.

Извор: Бета

3 коментара

  1. Gospodine Iliću a šta je sa GOS,Jorgovankom i naj važnije šta je
    sa krađom glasova kaće to doći na red. Nikolić nije član SNS
    koliko se ja sećam on je dao ostavku.Znači SNS poklanja mesto
    premijera stranci koja ima manje glasova u skupštini. Ništa
    nekažete šta je sa DSS i ugovorom sa SNS o tome se ćuti, dali
    ta vlada je spremna da okupaciju našeg Kosmeta preda Vesli Klarku
    koji je sipao bombe po srpskoj zemlji svašta se dešava Gos,Iliću.

  2. Ovde stvar ne sme da se razmatra kao odnos snaga partija ili pojedinaca. Treba formirati takvu Vladu koja će polaziti od vrhunskih interesa – a to su interesi naroda i države. Ovo bi morala biti mala i efiksna Vlada sastavljena od kompetentnih i ne korumpiranih ljudi. Valja voditi računa da se u radu Vlade obuhvate svi problemi i što širi krug podrške takvom novom timu: problemi krađe na izborima,izborni sistem,privreda,korupcija,pravosuđe,Kosmet,uštede na svim nivoima,socijalni konsenzus,reforme svih službi i institucija države itd. Valjalo bi da se uključe i sve partije koje se zaista zalažu za reforme pa i DSS i druge. Još jednom treba istaći da iz svih partija se mora strogo voditi računa da ljudi koji se angažuju moraju biti od izuzetnog autoriteta i ličnog poštenja i kompetencije i da apsolutno nije nužno (možda čak i poželjno) da to ne budu partijski ljudi.

  3. Sve eje krenulo na bolje. Krenuti sa odgovornoscu pojedinaca.Sutanovca uzeti preko reda,pa cemo preko njega doci do prepostenog kuma.E,tu ce biti iznenadjenje. Sta je sa pokradenim glasovima?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *