25. јун – Срушена још једна српска кућа у Приштини

Породична кућа Миланке Весић до темеља је срушена у центру Приштине, сазнаје Радио КИМ.

Дом породице Весић је потпуно нестао, нема никаквих трагова да је ту некада била кућа, а на новој бетонској плочи налазе се машине за прање аутомобила.

Миланкин супруг, Ђока Весић, изјавио је за Радио КИМ да му је јако тешко што на месту где је живео са породицом сада нема никаквих трагова куће.

“Зашто је кућа морала да буде срушена? Не знам шта да радимо, кућу не можемо поново да направимо нити да ту живимо. Остаће празан простор. У тој кући са породицом живео сам 45 година, ту су се родиле моје две кћери. Живели смо све до 1999. године  када смо морали да одемо и више нисмо смели да се вратимо”, казао је Весић.

Комшија који је узурпирао имовину, кућу је издавао под кирију а новац никада није стигао до породице Весић.

Припадници Ослободилачке војске Косова (ОВК) избацили су породицу Весић из своје куће у лето 1999. године. Они су тада без ичега, чак и без докумената, аутомобилом побегли у Липљан код рођака. Тај аутомобил је затим миниран крајем 1999. године. Породица Весић сада живи у Грачаници.

Пре неколико дана у центру Приштине, непосредно поред главних косовских институција срушена је породична кућа угледног професора Томислава Ђокића.

Извор: http://www.radiokim.net

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *