Почетна / Вести / 17. јун – Очекује се исход преговора демократа и социјалиста

17. јун – Очекује се исход преговора демократа и социјалиста

БЕОГРАД – Исход преговора о формирању нове владе измедју демократа и социјалиста, требало би да буде познат данас, а поједини медији преносе да би мого да буде и обелодањен договор о скупштинској већини, коју ће поред ДС-а, СПС-а и њихових коалициони партнера чинити и УРС, ЛДП и странке мањина.

„Демократска странка могла би у недељу да обелодани да има парламентарну већину заједно са коалицијом око социјалиста, УРС, ЛДП и странкама мањина. Ако се поклопе и последње политичке коцкице, постоји шанса да председник државе Томислав Николић већ у понедељак повери и званично мандат за формирање владе кандидату за премијера Борису Тадићу“, преносе Вечерње новости.

Дневник Блиц преноси да је лидер социјалиста Ивица Дачић задужен да постигне договор са Уједињеним регионима Србије, а председник демократа Борис Тадић са ЛДП-ом.

У недељу би, како сазнаје тај лист, требало да буде одржан и састанак лидера СПС-а и УРС-а, а Дачић и Младјан Динкић требало би да се договоре о економској политици владе коју ће изнети лидеру ДС-а.

Блиц незванично сазнаје да УРС у преговорима тражи да његов лидер Младјан Динкић буде потпредседник владе и министар задужен за привреду и предузетништво, док би Верица Калановић требало да буде на челу ресора за регионални развој и да јој се придодада и НИП.

Председник социјалиста Ивица Дачић у недељу ће одржати и ванредну конференцију за новинаре, а његов коалициони партнер – председник Странке уједињених пензионера Србије Јован Кркобабић, најавио је да би до понедељка ситуација у преговорима који се воде са ДС-ом требало да буде потпуно јасна.

Извор: Бета