Почетна / Вести / 16. јун – Хрватска и Косово потписале споразум о сарадњи у одбрани

16. јун – Хрватска и Косово потписале споразум о сарадњи у одбрани

ЗАГРЕБ – Министар одбране Хрватске Анте Котромановић и министар безбедносних снага Косова Агим Чеку потписали су у петак у Загребу Меморандум о разумевању којим су утврдјења подручја сарадње у одбрани.

Контромановић је, како се наводи у саопштењу хрватског министарства, изразио задовљство тим споразумом и истакао да је Хрватска сличне споразуме има с више држава региона.

Истакао је да Хрватска „снажно подржава интегритет и недељивост косовске територије“ и европску будућност Косова.

Он је истакао да Хрватска снажно подржава размештање Еулекса на целој територији Косова, и најавио да ће ускоро посетити Косово.

Хрватска је марта 2008. признала независност Косова.

Извор: Бета

 

5 коментара

 1. Ima razloga zašto je naš predsednik rekao oko:Vukovara,Srebrenice
  i svih pratećih problema u odnosima Stare Države Srbije i nove
  nastale u Jajcu i posle i posle svih tragedija koje je pretpeo
  srpski narod ukupno.Hrvati će sve činiti da Srbiji bude sve teže.
  Srbi i naš novi predsednik moraju da shvate da su Hrvati predodređeni da Srbima prave probleme i da Srba bude sve manje
  a njih sve više to je cilj Vatikana i Njemačke prodor na Istouz pomoć sada NATO IMPERIJE.
  0  0
 2. Zasto mi cekamo Rat ! To je nasa jedina opcija. U ratu smo imali najvecu slobodu. Ovako mas polako dave. Cim Rusija ponovo oslabi, dusmani ce krenuti na nas. Nas prostor dijelovanja je manji i manji.Sada imamo,jos uvjek,snage i oruzija,a tu je i Rusija. A kasnije,nista od toga i to ce biti kraj Vizantiskoga naroda. Zato,sada imamo rszloga zapoceti borbu za opstanak: povratiti KiM, povrarak Srbskog naroda u Hrvatsku, BiH,Makedoniju i Crnu nam Goru… Vrijeme NE radi za nas !
  0  0
 3. Zoran, sa kim to nameravas, sa onima koji posle svega ovoga i dalje ne vide razlog ni da izadu na ulici i da kazu: Dosta! – koji i dalje dozvoljavaju da osobe, neprivatna osobe, cije je mesto ustvari u zatvoru, dalje sire nekaznjeno bezskrupelozne lazi, bilo u vezi clanstva u evropskoj uniji, bilo u vezi NATO etc.?
  0  0
 4. Znaju oni sta ih ceka pa se kao nesto udruzuju. Znaju oni sta je zapravo istina, cekat cemo!!! Svaka sila za vremena.
  0  0
 5. E, onda nad ceka ponovo „Jasenovac“ ,jame, logori… Pitam se, ko ce to dobrovoljno tamo.. Zuti misle da ce dusmani imsti obzira prema njima,kada ih budu bacali u jame. A, zaboravili su da je najvisr civila stradalo po logorima i jamama. Ko je uzeo pusku, bar je imao nadu, da.ce prezivjeti. U Krajini su avionom mitraljirani civili, odvodjeni na strstista …Zato kazem, nama pase rat! Imamo jos mi Mladica medju nama, koji ce odbraniti Srbiju i ocistiti je od izdajnika Za Vijek i vjekova, AMIN !
  0  0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *