07. јун – Николић:Србима са КиМ предаћу документа о дијалогу

БЕОГРАД – Председник Србије Томислав Николић изјавио је да ће представницима Срба са севера Косова и Метохије предати део документације о преговорима Београда и Приштине, до којих је дошао од када је ступио на дужност председника Републике.
“Срби са Косова и Метохије морају да буду обавештени о свим договорима и одлукама које држава Србије донесе, а које се директно тичу њихових живота”, изјавио је Николић Тањугу пред састанак са председницима четири општине са севера Косова и начелником Косовско-митровичког округа.
“Имали они то или не, данас ће документа добити од мене. То није моја тајна. Мој живот не зависи од тога шта се дешава на Косову и Метохији, мој аутомобли носи таблице које нико не може да скине, моја лична карта важи на целој територији државе где се крећем. Они су угрожени и нихова деца морају да живе по другачијим околностима”, рекао је Николић.
Он је рекао да ће се управо због тога залагати да убудуће и представници Срба са Косова учествују у преговорима.”Они најбоље знају како живе и нико у Београду не зна њихове проблеме боље од њих самих”, објаснио је Николић и додао да Срби на Косову и Метохиији морају да знају “шта има је држава Србија омогућила, а шта је од надлежности препрустила некоме ко управља Косовом и Метохијом”.
Према Николићевим речима, документа која ће предати својим саговорницима никада нису била у парламенту, нити су, иако немају ознаку тајности, икада била јавна. “О њима су знали људи који су преговарали и они које су преговарачи обавештавали”, рекао је Николић и додао да ће јавност ускоро “имати на увид све што је доступно председнику Републике”.
“Ако се нешто крије и од мене, биће сакривено и од грађана”, поручио је председник Србије.
Николић се данас у Председништву Србије састаје са начелником Косовско-митровичког округа Раденком Недељковићем и председницима општина Звечан, Зубин Поток, Лепосавић и Косовска Митровица – Драгишом Миловићем, Славишом Ристићем, Бранком Нинићем и Крстимиром Пантићем.
Пантић је раније Танјугу рекао да ће на састанку бити речи о политичко-безбедносној ситуацији на северу Косова.

Извор: Танјуг

Један коментар

  1. Ceo tok “pregovora” na videlo…
    Nije valjda potrebno da to sada trazi zastitnik prava gradjana.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *