05. јун – ЛДП прихватљив за СПС, о СНС не размишљамо

БЕОГРАД – Потпредседница Социјалистичке партије Србије Славица Ђукић Дејановић изјавила је да ЛДП за њих није неприхватљив партнер и да социјалисте и ЛДП деле само две спорне тачке – Косово и Република Српска. С друге стране, социјалисти још не размишљају о договору са напредњацима, јер им је приоритет разговор са Демократском странком.

“Није нама нико неприхватљив, али договор о политици владе више је него озбиљно државно питање. Ми желимо да водимо и европску и националну политику”, рекла је Ђукић Дејановић за данашњи Прес коментаришући могућност да будућу владу формирају ДС, СПС и ЛДП.

“Социјалисте и ЛДП деле само две спорне тачке, Косово и Република Српска. Да бисмо донели дефинитивну одлуку о учешћу у тој влади, свака од партија из наше коалиције СПС-ПУПС-ЈС мора имати одговорајуће састанке партијских форума, који ће то потврдити”, рекла је Дејановић.

Она је истакла да би волела да се влада што пре формира и да то буде са ДС-ом, додајући да је са посланицима ЛДП имала коректну сарадњу. Ђукић-Дејановић очекује да ће се у првој половини јуна Скупштина до краја конституисати, а да ће до краја месеца Србија добити владу.
“Свако даље одлагање било би недовољно одговоран однос према грађанима”, истакла је Ђукић-Дејановић.

Коментаришући позив лидера СНС Александра Вучића социјалистима, Дејановић је у интервјуу Пресу рекла да тај позив доживљава као протоколаран.
“Док се не формира влада, нормално је да сви са свима договарају, да се види где има парламентарне већине. Али нормално је да прво завршимо разговоре са нашим коалиционим партнерима и са онима са којима смо договорили постизборну коалицију, а то је ДС”, напоменула је Дејановић.

У интервјуу за Телевизију Б92 Ђукић Дејановић је рекла да социјалисти још не размишљају о договору са напредњацима, јер им је приоритет разговор са Демократском странком. Она је поновила да је процена СПС да има много додирних тачака са ДС и да је социјалистима и даље циљ да формирају владу са демократама.
“Ми у овом моменту уопште о томе нисмо размишљали, јер је наша процена да имамо много додирних тачака са ДС, и у крајњем случају, наш циљ је и даље да формирамо владу са ДС”, рекла је Ђукић Дејановић за Телевизију Б92.

Извор: Танјуг

4 коментара

  1. …narod Srbije je birao..SPS na neki nacin je pobjednik izbora-koalicioni potencijal ogroman..no, ako su u dva mandata iznevjerili birace i uradili protivno drzavnim interesima, a kongruentno svojim foteljama…onda takav narod i nezasluzuje drzavu drugaciju od ove koju imaju, a koja je u nestajanju bar u obliku i teritoriji koji pamtimo..dakle-mi iz RS odavno se preko Gasproma, dobrih odnosa sa Izraelom odrzavamo, jer od matice nema nista..cak smo za neke partnere u Vladi genocidna tvorevina…

    • Sve ovo je potpuno tačno, što si rekao, ali… zaboravio si na samo jednu malenkost… Tvoj predsednik je i ranije i sada pružio punu podršku tim istim hohštaplerima (koji za RS tvrde da je genocidna…), u ime celog srpskog naroda RS-a. Šta ja, pošteni Srbin, treba da mislim o tom narodu, koji je svom predsedniku dozvolio da radi takve stvari u njegovo ime? Umesto da ste ga neterali da se drži neutralno i ne favorizuje nikoga, dozvolili ste mu da se, zarad svojih privatnih mafijaških dilova sa “žutim jahačima apokalipse”, meša u unutrašnja pitanja, kako ti kažeš, Matice. Što bar nisi bio dovoljno pošten, pa naveo i ovaj argument? Po tebi, Matica mora da igra po tonovima muzike koja apsolutno odgovara vama, a vi možete da se svrstavate na stranu njegog krvnog neprijatelja. Najblaže rečeno, bezobrazluk. Ako vi, preko Drine, ne vidite da je Srbija na rubu građanskog rata i da vi “prečani” ne smete nijednim gestom da dolivate ulje na vatru, onda tu nema pomoći, ali… držite se neutralno i ne solite nam pamet, jer mi smo sada u većoj opasnosti od vas. Nema razlike između ldp-a i ds-a. To je jedno te isto… i to je jedina istina!

  2. Ovaj i ovakakav SPS opet je dokazao da je ponovo izdao svoje clanstvo. Tako je uradio Dacic i kad je izdao S.Milosevica. Tako je uradio i na proslim izborima, tako i sad. Znamo i zasto to rade. Mnogo im je putera na glavi. Konacno i DS se odrekao Zorana Djindjica. Primaju Cedu u Vladu, koga je najurio cak i Djindjic iz svoje Vlade 2000 te godine, zbog veze sa “Zemunskim klanom”. Vladajte al necete jos dugo, Narod vas nece, ali Vi samo vladajte.
    Jos se iskaljajte, na kradite jos al necete dugo

  3. „Социјалисте и ЛДП деле само две спорне тачке, Косово и Република Српска…”
    Kud ces vise, ako Boga znas? Te dve tacke se zovu VELEIZDAJA.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *