04. јун – Вучић: Није реална сарадња СНС и ДС

БЕОГРАД – Лидер Српске напредне странке Александар Вучић изјавио је данас да није реално да та странка формира владу са Демократском странком, коју је назвао “пословним одбором” и поновио да ће то понудити социјалистима.

Вучић је, гостујући на Телевизији Б92, рекао да Председништво и Главни одбор странке могу да донесу другачију одлуку када је у питању “велика коалиција”, али да он у то не верује и да неће подржати такву варијанту.

Вучић, који ће до избора новог страначког руководства водити странку, рекао је да ће СНС на данашњем састанку са председником Србије Томиславом Николићем саопштити да грађани желе промене, као и да ће после тог састанка социјалистима понудити формирање владе.

“Ми ћемо покушати да формирамо већину. Ако кажу да им је лепше да иду са Чедомиром Јовановићем, ми ћемо да кажемо – у реду, поштујемо вашу вољу. Ми мислимо да је то легално, али да није легитимно, јер народ то није хтео”, рекао је Вучић.

Он је додао и да није за то да неко из СПС буде премијер, већ да то буде Јоргованка Табаковић испред СНС.

Вучић је ДС назвао “пословним одбором”, објашњавајући да се тим називом прва послужила Весна Пешић, а да га је он преузео.”Ја се дивим Весни Пешић, без обзира што се у многим стварима не слажемо, јер има храбрости да се супростави. Чини ми се да је Пешић потпуно у праву – у овој земљи је само важно да њихов пословни одбор опстане, више није важно што је Дачић подносио пријаву против Јовановића за отмицу Слободана Милошевића, а што је Јовановић говорио да је Република Српска геноцидна држава. Важно је само да та криминална дружина из ДС и још неких странака влада и даље”, казао је Вучић.

Вучић је демантовао писање појединих медија да ће шеф кабинета председника државе бити Владимир Цвијан, некадашњи члан ДС, уз објашњење да неко ко је посланик не може бити на тој функцији.

Коментаришући став председника Републике Српске Милорада Додика о уласку ЛДП у будућу владу, Вучић је рекао да Додик има право да изрази своје мишљење, као и да СНС са странком Чедомира Јовановића може да сарађује на локалу, али да не може државну политику да води са неким ко каже да је Република Српска геноцидна творевина.

Николић ће, према Вучићевим речима, водити политику мира, стабилности и сигурности у региону и политику разговора, а са представницима Хрватске ће разговарати о томе како да се проблеми Срба у Хрватској и Хрвата у Србији решавају на исти начин.

Уз подсећање да ће Николићева прва званична посета иностранству бити посета Бриселу, Вучић је рекао да ће једна од тема разговора са тамошњим званичницима бити и Косово и Метохија, али да не очекује да признање независности Косова буде услов за даље европске интеграције.

Извор: Танјуг

2 коментара

  1. .. a posto politicka scena u Srbiji obiluje – virtuelnom realnoscu, onda – nista nije nemoguce ?!… Postoji nuznost, da se u zizu javnosti dovede “bolja proslost” ?! U tom, s nostalgijom ‘prizivanom’ vremenu, neke stvari treba da se ispitaju : kako je taj ‘najdemokratskiji, najpravicniji itd.’ socijalizam bio – daleko od jednakosti ?! Neki su imali i lepe plate (LD ?!) i dobijali stanove i kredite ( o kakvim sadasnje generacije ne mogu ni da sanjaju ?!) a sada – i lepe penzije ?! A dugovi ( stranim poveriocima) – su ostali ?! Spominju se razne ‘fabrike’ ( ‘politicke’) a niko da se seti – gubitaka, nelikvidnosti ‘kreditiranju zaliha’ itd. ?! Pa zar ne bi bilo pravicno, da penizioneri iz “bolje proslosti” – pocnu da otplacuju dugove iz ‘starih dobrih’ vremena ???! Reforma penzijskog sistema je nuzna ?! Najnize penzije moraju da se povecavaju a one ‘jace’ – da stagniraju ?! Uz to, morali bi se uvesti i porezi na penzije – kao prihod fondu za zdravstvo ?! I koja ‘koalicija’ je kadra da se s time suoci i da ‘presece’ ???! / SPS ako hoce u vladu, morao bi da se zahvali PUPS-u na ‘saradnji’ ?! A tvrdnje PUPS-a – da ini imaju 1,6 miliona ‘glasaca’ – jestu pretnja ‘praznom puskom’ ?! ( zasto onda nisu izabrali penzionera za predsednika ??)

  2. Vucko, ne lopovima. Pustite ih nek vladaju i pljackaju jos.
    Narod ih nece, izgubili su izbore iako su krali. Neka ih jos, ali zato se ne sme ponoviti greska iz aprila 2011 godine.
    Narod ce ih odjuriti, motkama.
    Pa i u Zanzibaru nema toga da izgubis izbore, a da dobijes premijersko mesto, da budes nagradjen za sve sto si lose uradio.
    Ispastace i vec ispastaju generacije zbog ove i ovakve vlasti u zadnjih 12 godina. Polako, ali sigurno blizi im se kraj

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *