Томислав Николић: Тадић је криза, ја сам шанса!

Разговарали Угљеша Мрдић и Никола Врзић

Грађани би требало да гласају против Тадићевих манипулација, застрашивања, цензуре, корупције. Постоји само једна нада за спас ове земље, а то је глас за промене 20. маја

 

Иако му и политички аналитичари и спортске кладионице дају мање шансе за победу у другом кругу избора, кандидат Српске напредне странке за председника Србије Томислав Николић не оставља утисак човека који се унапред предао. Напротив. У разговору за „Печат“, Николић борбено поручује: „Пошто су покрали гласове грађана Србије и злоупотребили институције у покушају да заташкају крађу, представници Демократске странке на челу са Борисом Тадићем имају дрскости да кажу да је мој позив да се бране гласови грађана и њихово право на избор – позив на насиље. Српска напредна странка ће наставити да се бори за фер и поштене изборе, и нећемо препустити будућност Србије онима који су огромном корупцијом уништили државу и постали богати на рачун осиромашених грађана.“

Како мислите да се изборите с противником за кога тврдите да краде гласове?
Борис Тадић и Демократска странка могу да украду 3.000 гласова или 33.000 гласова, али не могу украсти три милиона гласова! Право грађана да гласају је најсветије уставно право које имају, и не смеју да дозволе да им то право ДС одузме. Нека грађани изађу на гласање да бисмо збацили Тадића и његов корумпирани режим. Нећемо дозволити да корумпирана власт ДС-а и даље влада. Истражићемо све неправилности и, уколико је то неопходно, расписаћемо нове изборе. Затражићемо од оних код којих се налазе украдене вреће гласова да иступе и сведоче пред грађанима шта се тачно догодило. И обећавам да неће бити жртвених јараца, нити набеђених криваца у мојој истрази. Пратићемо траг доказа изборне крађе, макар водио и до Главног одбора ДС-а. Неће бити политичких миљеника у мојој администрацији. Бићу председник свих грађана и казнићу све који злоупотребљавају своја овлашћења, максималним казнама које закон предвиђа.

Шта се догодило на изборима 6. маја?
Изборна крађа је почела негде око 17 часова 6. маја, када је постало јасно да је мала излазност на местима на којима је Демократска странка очекивала добар резултат. Тада смо сви добили поруку потписану са Борис Тадић, у којој је између осталог писало: „Излазите на изборе. На свим местима воде напредњаци. Губимо изборе.“ О томе сам разговарао са амбасадором једне велике западне земље, који ми је рекао да је и он добио такву поруку. Тада је почела изборна крађа. Мене не интересује како се то десило, већ сам податак да је дошло до изборне крађе. Знате, и 1996. године се догодила изборна крађа, а кажу да се она догодила и 2000. године. И пре 12 година смо имали све записнике са изборних места, па су људи изашли на улицу и срушили власт, запалили Скупштину и део изборног материјала.
СНС је нова странка и можда је била и моја грешка што сам мислио да сви наши контролори у бирачким одборима знају свој посао. На бирачка места стављали смо и људе који немају политичког искуства, попут самохраних мајки, људи без икаквих прихода којима се тог дана указала шанса да нешто зараде. Када су потписивали извештаје и бланко записнике  нису знали да то може да се злоупотреби, а појединци из ДС-а користили су ситуацију да упишу у записнике шта им одговара. Када су могли у Новом Саду да купе скоро све гласове у две месне заједнице за 2.000 динара, могли су да купе и скоро све чланове бирачког одбора на многим местима.
Имамо, при том, једну ненормалну ситуацију, да нам се записници уопште не слажу са оним што је унето у Републичкој изборној комисији у софтвер као званични подаци.
А најдрастичнији пример изборне крађе догодио се у Суботици. Док је лидер Савеза војвођанских Мађара Иштван Пастор још био искрен, тврдио је да су избори покрадени и донета је одлука да се поново преброје сви гласови у Суботици. Утврђено је да само Пастору недостаје трећина гласова, око 30.000. Било је између 14 и 16 џакова и ниједан није исправан, нити се слажу унети подаци са стварним стањем…
Све у свему, то је велики ударац на демократију, на слободу избора, и основ за наш захтев да се избори одржани 6. маја пониште.
Уосталом, када ја то нисам признао резултате избора? Али сада почињем да сумњам у регуларност свих избора које сам признавао. Сада не знам ни да ли су били регуларни председнички избори 2004. и 2008. године? Тада нисам наишао ни на какав џак. Сматрао сам да су избори светиња и обавеза сваког да се изјасни за кога је. Видећемо шта ће бити у недељу. Покушаћу да спречим крађу и да победим на изборима.

Да ли је то могуће?
То је и мени била дилема, шта сада да радимо, пред други круг председничких избора? Мислим да после свега овога власт више неће смети да буде овако бескрупулозна. Успео сам да и по општинским одборима наметнем тему чувара бирачких места као основни посао. Није потребно да они агитују за моју победу. Довољно је што ја радим, само желим да сачувају своје гласове. Потом сам предложио да се измени састав бирачких одбора, да на половини бирачких места коцком одлучимо да председници бирачких места буду из СНС-а, а на другој половини из ДС-а. На тај начин бисмо Тадић и ја били равноправно заступљени на бирачким местима. А сада имамо ситуацију да су чланови бирачких места и по осам људи чије странке подржавају Тадића у другом кругу, и само једног представника СНС-а. То оставља мало могућности за фер изборе. По закону, ниједан кандидат не сме да има већину на бирачком месту. Не тражим оправдање ако изгубим изборе, али тражим да борба буде фер. А ситуација у земљи је на ивици регуларности, и уставне, и законске, и демократске.
Због свега тога требало би подићи грађане Србије, да се изјасне на председничким изборима. А ја ћу да урадим све што је у мојој моћи да победим. И кнеза Лазара су пред Косовски бој упозорили на снагу непријатеља, а он је рекао да је од снаге непријатеља важнија светиња коју бранимо. Желим да одбраним ту светињу – Србију. Србија је не само мени светиња, већ сваком грађанину Србије. Србија је светиња коју морамо бранити свим срцем! Зато и учествујем у другом кругу председничких избора, иако сам био у дилеми хоће ли избори бити до краја регуларни.

Шта су вам рекли амбасадори САД-а и Велике Британије када сте се састали с њима и  разговарали о регуларности одржаних избора? Да ли су Вам рекли да „спустите лопту“?
Знате шта, свесни су они шта се дешава у Србији. Сам разговор са мном је знак да су у принципу, баш и као када је у питању Руска Федерација, покушали да обезбеде фер изборе у Србији пошто више немају разлога да фаворизују било ког кандидата. Они знају да и Борис Тадић и Томислав Николић иду путем европских интеграција. Изгледа да смо им обојица рекли исто, а то је да Србија без Косова и Метохије неће бити у ЕУ. Свесни су и тога да ми имамо озбиљне сумње у регуларност избора. У америчкој амбасади су били запањени дешавањима око избора, јер су мислили да се изборни материјал одмах уништава по бројању гласова. Нису могли прво да поверују да ми чувамо тај материјал, а друго да је потребно чувати материјал да би се доказивала регуларност избора. У САД-у не пада ником на памет да краде на изборима, јер мислим да би тамо за то добијали доживотне робије.
Жеља им је била да ситуација у Србији буде мирна. Но, није ми ни падало на памет да урадим оно што су они урадили 5. октобра 2000. године, када су без доказа о изборној крађи срушили власт. Чак су Борис Тадић и Чедомир Јовановић тада долазили код мене у СРС да им дам податке како су прошли на бирачким местима, јер нису имали податке. Па су тада ипак рекли да ће бити покрадени у другом кругу, а није било другог круга избора и проглашен је председник СРЈ. Ако у фер борби у недељу освојим више гласова – ја сам председник Србије. Исто важи и за Тадића.

Шта то тачно значи? Медији тврде да ћете правити хаос по бирачким местима.
Покраден сам на изборима и кажем да ћу и физички бранити своје гласове, а скоро сви медији ме нападну и кажу да ћу да правим хаос у Србији.
Већина медија које имамо као да нису медији. Осећа се међу њима трулеж, као и у великом делу државних институција које су листом у служби режима ДС-а и Тадића и његових сарадника. Тадић је преузео целу Србију у своје руке, као да не постоје државне институције. Он осам година шири пипке на све стране. Извршио је реформу правосуђа какву је хтео. Изабрао је судије Уставног суда какве је хтео. Исто је и са Тужилаштвом и адвокатуром. Медији не само да су под његовом контролом, већ је и већина медија у власништву његових најближих сарадника.
Испада да је јефтиније купити секунде на „РТС“-у преко Ђиласа него директно од „РТС“-а. Потрошили су милионе у кампањи, а ми смо остали без новца за кампању. У кампању су се укључили и медији са страним капиталом, немачким. Такав је случај са „Блицом“. Немачки амбасадор је отишао месец дана на одмор због избора у Србији. Хтео бих да га питам шта немачки медији раде у кампањи против мене? Власт контролише и „РТС“, и „Б92“, и „Прву“… Само за прљаву кампању против мене они су потрошили преко десет милиона евра.
Тадић је човек који каже да је међу најсиромашнијима у Србији, а сви његови пријатељи су међу најбогатијима у Србији. Знате, игумани у манастирима немају тајкуне око себе, већ калуђере који су сиромашни као и он сам. Човек који је окружен тајкунима не може да буде сиромашан.

Без обзира на то, имамо кампању у којој је најважнија ваша диплома…
Моја диплома није проблем. За дан је то било рашчишћено. Одмах сам показао диплому. Просветна инспекција је још у априлу отишла на факултет да изврши увид у мој студентски досије. Како не праве аферу о мом мастерском раду?
Истина је да сам, за разлику од Тадића, због сплета околности рано морао да почнем да радим и да напустим факултет. Радио сам најтеже послове у животу, а потом и најодговорније. Он се, с друге стране, хвали да је правио лутке.
Чиме то Тадић има да се похвали у свом животу до 2001. године, када је имао 43 године? Тада су га поставили за министра за телекомуникације, па је од 2003. године био министар одбране, па председник Србије. То значи да је он 12 година на власти. За све то време ми смо пропадали.
Па и он сам је учествовао у свим тим приватизацијама. Посебно када је у питању афера „Мобтел“, као заступник државног капитала у „Мобтелу“, јер је тада био и председник Управног одбора ЈП ПТТ „Србија“. Зато је и Божидар Ђелић вратио екстрапрофит Богољубу Карићу пре правоснажне пресуде. Зато је Карић отишао из земље и зато му не дају да да изјаву, пошто је међу њима дошло до неког сукоба, и то после избора у Аранђеловцу где су учествовали ДС и ПСС заједно на листи. Карић тамо има одборника који је на листи ДС-а. Страх од Карићевог повратка је код Тадића огроман.
Сетимо се и шта је урадио са војском као министар одбране. Почео је да уништава сектор одбране и безбедности. Зато и сва ова суђења око разних сателита и других проблема из тог периода трају толико дуго, јер је Тадић у време избијања афера био министар.
А сада и Борис Тадић и ја говоримо против Бориса Тадића који је до јуче био на власти. Сада он критикује самог себе, а успео је да оптужи и неке своје сараднике да су са својим богатством његови већи непријатељи него његови политички противници. Свашта је обећавао у овој кампањи, као да је био опозиција, а не власт. Исто је и са причом о приватизацијама…
У развијеном западном демократском свету власт се мења сваке четири године. Време је да на власт дође неко ко зна боље да води земљу. Ако би Тадић опет победио, то би значило да ће укупно 13 година бити председник, а 17 година да је на власти. Па, где то има?


Упркос свему томе, америчка амбасадорка Мери Ворлик се појављује у његовој кампањи, а не у вашој.

Рекао сам јој то отворено у очи, а она ми је одговорила да је то био догађај у организацији УСАИД-а или неке сличне организације, а да су функционери ДС-а Борис Тадић и Душан Петровић инсистирали да се појаве и да она није могла да их одбије. Говорим вам детаље из разговора, а она нека ме демантује.
Нешто горе од тога се догодило у кампањи, а то је подршка Тадићу од стране Милорада Додика и Милорада Пуповца. То ме највише боли.
Додик ми је обећао да се неће мешати у изборе у Србији. Хоће ли поднети оставку ако ја победим? Неће, јер зна да је добар Тома и опростиће му. Већ два пута му ја спасавам образ. Тако је било и на великом митингу 21. фебруара 2008. године, када су му сви звиждали, а ја сам дао знак грађанима да то не чине. Много ме боли што је то урадио.
Иста је ствар и са лажима Драгана Марковића Палме, који ме је уочи избора звао и молио да га мој члан из Јагодине не напада за неке покрадене краве, а да од 7. маја иде са мном у коалицију и да ће ме подржати у другом кругу председничких избора. Рекао сам му да то неће урадити, а он ми је рекао да слави славу и да се у њу куне. Потом је међу првима подржао Тадића. Поручујем му да промени славу, јер га овај светац познаје.
Верољуб Стевановић ми је такође рекао да би требало да ја, као Шумадинац, будем председник Србије, и чак је тражио благослов од владике шумадијског. И он ме је слагао.

Како објашњавате те преокрете?
Мени то говори да су они уцењени. Који је други разлог? Који је разлог да Дачић и Динкић подрже Тадића, сем ако нису уцењени? Динкић је прошле године истеран из владе као човек који упропашћава Србију, али врана врани очи не вади.

С друге стране, неочекивано вас је подржала Весна Пешић…
Захвалићу се за објективност коју су исказали Весна Пешић и још неки. Весна Пешић је оценила владавину Тадића као диктатуру, јер је она то недавно увидела, али ја сам то осетио на својим леђима.

А постигли сте и споразум са председником Демократске странке Србије Војиславом Коштуницом, који ће Вас подржати у другом кругу председничких избора. Који су детаљи тог споразума?
ДСС је позвала грађане да ме подрже у другом кругу председничких избора, пошто смо Војислав Коштуница и ја ове среде постигли Споразум о питањима неутралности и промене Устава. Војислав Коштуница и ја потписали смо Споразум о подршци, којим смо се сагласили да постоји оправдана сумња да је дошло до озбиљних изборних нерегуларности и изборне крађе 6. маја; у споразуму наше две странке наводи се да је утврђено, уз многобројне друге нерегуларности, да недостаје двадесет џакова са изборним листићима, а власт упорно одбија разуман предлог да се поново преброје гласови, као и да сам се, и поред оправдане сумње у изборну крађу, одлучио да је у интересу Србије да се одржи други изборни круг.
Сагласили смо се да се питање да ли је у интересу Србије да буде политички неутрална држава или би требало да буде чланица ЕУ, разреши на демократски начин, тако што ће се о томе народ изјаснити на слободном референдуму. ДСС и СНС ће вођењем усаглашене политике у Скупштини Србије омогућити да се грађани и о политичкој и о војној неутралности изјасне на референдуму. Такође смо се сагласили да се питање промене Устава Србије неће покретати и бити подржано без сагласности обе странке, и да ће ДСС и СНС у Скупштини Србије водити усаглашену политику када је у питању Устав Србије. Без СНС-а и ДСС-а неће моћи да прође ниједна промена Устава, нити референдум.

Да ли сем ваше коалиције и ДСС-а у другом кругу очекујете подршку и од СРС-а, „Двери“, и делова гласача СПС-а, и странака које су у кампањи нападале ДС?
Имам договор са народом и очекујем његову подршку. Не могу да склапам договоре са другим политичарима, изузев са Војиславом Коштуницом. Други политички лидери већ су се определили. Али знам да сви социјалисти неће да поступе онако како је поступио Дачић који подржава Тадића. ДСС је, с друге стране, политичка странка која ће најбоље да послуша свог председника. Тако да ми много значи њихова подршка.
Упућујем социјалистима поруку. Питам их да ли је њихова жеља да подрже Тадића, и да ли је за ове четири године постало боље Србији и свим социјалистима или само руководству СПС-а? Које јавно предузеће које воде кадрови СПС-а послује добро? Ниједно. Шта су урадили са „Србијагасом“? Зашто тужиоци и полицајци не крену у истрагу? Зашто се хапси Душан Ступар, мањински акционар са 10-12 одсто власништва у Азотари, који није имао никакав утицај на пословање и који је мени пре хапшења дао доказе о тој афери у којој је могао Душан Бајатовић да буде ухапшен? Надам се да ће у случају Душана Ступара правда победити.
А чланови СПС-а и њихови бирачи нека размисле да ли ће дати глас Тадићу, који није хтео да сахрани Слободана Милошевића, дугогодишњег председника државе и СПС-а. Да није било мене и странке у којој сам био, не би била сахрана организована како је била. Сви заједно смо направили са људима из Организационог одбора сахране велики испраћај посмртних остатака у Београду.
Део оних који су гласали за СРС ће гласати за Тадића да би мене ослабили, а други део ће због гриже савести подржати мене, јер су вероватно схватили моју политику и да би са себе спрали одговорност.
Са „Дверима“ никада нисам сигуран на чему сам. Не знам за кога раде. Нападали су ме у кампањи да сам гори од Тадића, сада позивају на бојкот. Што се мешају у изборе ако немају кандидата? Што не кажу за кога су, пошто је јасно да ће Србија 21. маја добити председника? Они су упутили позив њиховим члановима да не гласају за мене. Разговарао сам са њима после првог круга, и нека су живи и здрави са својим задацима које имају. Мислим да они помажу ДС-у.

Мислите ли да је грешка што у кампањи нисте нападали Ивицу Дачића и СПС, па је зато направио добар резултат на изборима?
Ивица Дачић се лако провукао, јер су га и ДС и СНС слабо нападали, зато што се није изјашњавао с ким ће и био је евентуални партнер и за једног и за другог. И у прљавој кампањи где се највећи нападају, он је испао чист. То није велики број гласова ако узмемо у обзир пад ДС-а. Да је Дачић рекао у кампањи да ће подржати Тадића, мање би гласова освојио. Он је поново обмануо своје бираче. Кренуо је и са хапшењима у кампањи. А сада више нема хапшења.
Ми смо са СПС-ом ушли у владу 1998. године јер смо имали велики мотив. Прве године борили смо се против тероризма, друге против НАТО-а, треће смо пали. Нисмо имали прилику да се бавимо само државом. Сада ова влада сарађује са НАТО-ом.

Шта Србија може да очекује ако Тадић победи, и добијемо владу ДС-СПС-ЛДП, а можда и још неког од њихових потенцијалних партнера?
Ако би Тадић победио дошло би до продубљивања кризе. Све што су урадили било је на кредите. Задужили су и уништили Србију. Боље да су правили фабрике од тог новца. Њима је био битан само тај прескупи мост, који је мање битан и вредан од нових фабрика и радних места. Ако они победе касниће пензије, плате, биће све теже за преживети. Сваке године губимо по 100.000 радних места и по око 20.000 малих и средњих предузећа. Наставиће се са пропашћу пољопривредног и енергетског сектора…

Стављате акценат на економију. А шта је са државом?
Ако ја победим спречићемо пропаст државе. Борићемо се за опстанак Космета у Србији; док смо живи ја и сви чланови СНС-а, борићемо се за Космет у Србији. Испитаћемо и уставност Статута Војводине.  Надам се да ће Уставни суд да одговори на примедбе о Статуту Војводине. Ако победим нећу се мешати у рад Уставног суда и других делова правосуђа, али ћу им рећи да су сада слободни да раде свој посао.
Преиспитаћемо и противуставне преговоре о судбини Космета које је водио Борко Стефановић. Ми сада немамо ни скупштинску одлуку о преговорима о Космету.

Ипак, како бисте, као председник, функционисали уз владу коју предводи ДС?
Председник има јаку контролну функцију. На мени је да са владом сарађујем, а када нешто буду радили лоше, први ћу да их критикујем. Посебно ћу тражити од министарстава полиције и правде да утврде шта се дешавало у Србији протеклих десетак година. Испитаћемо јавне набавке, реформу правосуђа, приватизације…
Ипак, требало би најпре дати мандат најјачој странки у Парламенту да покуша да формира владу. Видећемо ко ће формирати Владу. Све је још отворено. Ако ја победим, можда ће и Влада бити другачија. Биће мртво море ако победи Тадић и опозициона борба ће бити сведена на Парламент, у којем ће наставити да посланицима ускраћују права.
Моја победа омогућава да Србија сазна истину и о изборној крађи и о свему шта се дешавало. Иначе, остајемо у 19. веку. Хоћу да се утврди истина, па макар после тога и губио изборе.
А он би све дао да поново буде председник Србије. За њега у тој борби не постоји ни ДС. Даће, ако је потребно, коалиционим партнерима и целу владу само да он буде председник Републике. Најгоре је код Бориса Тадића што он одбија помисао да је председник свих грађана, а не само своје странке и оних који гласају за њега. За разлику од њега, ја када постанем председник Србије, подносим оставку на место председника СНС-а, јер хоћу да будем председник свих грађана наше државе. Ако он победи, нека неког другог пусти да води ДС. Није у складу са Уставом бити и председник државе и председник странке. Нисам срео човека у Србији који ми је рекао да искрено подржава Бориса Тадића. Како ће сиромашан народ да подржи Тадића и његове лажи у кампањи? Од овога што сада имамо у Србији гори је само наставак овога што имамо. Грађани би, зато, требало да гласају против Тадићевих манипулација, застрашивања, цензуре, корупције. Постоји само једна нада за спас ове земље, а то је глас за промене 20. маја. Заједно ми то можемо, и очекујем да се да шанса Србији.

______________________

За мене је Космет срце Србије!
Да ли ћете се залагати за прихватање резултата локалних избора на Космету?
Заложио сам се да се не одрже ти избори, не зато што сам против локалних избора на Космету, већ зато што их не би требало одржати у само две локалне самоуправе, јер делује као да издвајамо те две општине, Зубин Поток и Звечан. Предложио сам да резултате са парламентарних избора пренесемо на локалну власт у те две општине. Шта ће Србима на Космету и власт и опозиција? Ко може да буде опозиција српском народу на Космету? Ја ћу да прихватим те резултате. За мене је Космет срце Србије!

______________________

Интегрални текст Споразума председника ДСС-а Војислава Коштунице и председника СНС-а Томислава Николића о подршци у другом кругу председничких избора

1. Председник СНС Томислав Николић и председник ДСС Војислав Коштуница сагласни су да постоји оправдана сумња да је дошло до озбиљних изборних нерегуларности и изборне крађе 6. маја. Утврђено је, уз многобројне друге нерегуларности, да недостаје двадесет џакова са изборним листићима, а власт упорно одбија разуман предлог да се поново преброје гласови. И поред оправдане сумње у изборну крађу, председник СНС-а Томислав Николић је донео одлуку да је у интересу Србије да се одржи други изборни круг.

2. Председник ДСС-а Војислав Коштуница и председник СНС-а Томислав Николић сагласни су да се питање да ли је у интересу Србије да буде политички неутрална држава или би Србија требало да буде чланица ЕУ, разреши на демократски начин, тако што ће се о томе народ изјаснити на слободном референдуму. ДСС и СНС ће вођењем усаглашене политике у Скупштини Србије омогућити да се грађани и о политичкој и о војној неутралности изјасне на референдуму.

3. Председник СНС-а Томислав Николић и председник ДСС-а Војислав Коштуница сагласни су да се питање промене Устава Србије неће покретати и бити подржано без сагласности обе странке, и да ће ДСС и СНС у Скупштини Србије водити усаглашену политику када је у питању Устав Србије.

4. На основу изнетих начела ДСС позива грађане Србије да у другом кругу председничких избора подрже председника СНС-а Томислава Николића.

Споразум су потписали председник ДСС-а Војислав Коштуница и председник СНС-а Томислав Николић.

5 коментара

  1. Господине Николићу, како мислите да Вас Двери порже, када је Вучић први крену са лажи да их Ђилас финасира? Годину дана су их нападали на Факусу и осталим медијима које Ви држите а они нису одговарали. Уместо да раскринкате Дачића, Ви сте се усресредили на Двери, а Дачић Вас је преварио јер Вам је дао наду да ће можда са Вама после избора. Зар не видите да сте поново били наивни??? Како сте могли да верујете Палми иВерољубу? А њих нисте нападали. Двери су Вам трн у оку? Срамота. Ое изборе на жалост губите, јер сте били наивни и поверовали сте да Вас Запад подржава.

    • Koga bre briga za vas? A i ko ste vi?
      SNS zauvek!

      • Јована, проблем је у томе што је СНС нападао опозицију Тадићу (Двери) и то пуних годину дана. Зашто? Да су СНС направиле предизборну коалицију са ДСС и са Дврима, Тадић и његови би били потучени до ногу. Овако су избори покрадени, тако да су ЛДП и УРС гурнути изнад цензуса а Двери испод. Уколико Николић не одржи реч и не нареди пребројавање листића у првом кругу, као што је обећао, увериће ме да није искрен и да ће да ради исто што и Тадић.

  2. Šta ste se uhvatili šta je ko rekao, a šta je ko kazao.Svi poštnei ljudi treba da se okup i rasklinkaju kriminalce i bitange koji su nas osiromašili.U ovoj jadnoj zemlji su važnije reči nego dela.Dok se vi prepucavate šta je ko kome rekao zanemarujete ko se obogatio, nakrao od pocepanih patika do tetkinog kauča, a tek belosvetske fukare i silne agencije za sve i svašta koje Srbija plaća, a naročito Vojvodina gde su Srbi gradjani i gradjanke i vojvodjani, tamo treba povesti računa….

  3. Jes’ vala, koja sansa! Pogotovo kod premijera tadica – brata mu u podvalama!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *