4. мај – Више лица ухапшено на југу Србије

БЕОГРАД/ВРАЊЕ – Више особа је ухапшено на југу Србије у акцији хапшења оптужених за ратне злочине који су почињени над Србима, незванично сазнаје агенција Бета у Министарству унутрашњих послова (МУП).

Те особе су ухапшене у Бујановцу и селима Велики Трновац и Брезница, а акција још увек траје.

У полицијској управи Врање, тим поводом, министар унутрашњих послова Ивица Дачић одржаће конференцију за штампу.

Извор: Бета

БЕОГРАД – Tужилац за ратне злочине Владимир Вукчевић изјавио је да су у току ноћи на југу Србије ухапшена петорица Албанаца због сумње да су извршили ратни злочин током оружаних сукоба на том подручју 2001. године.

“Акција је још у току и пошто је реч о преткривичном поступку и тужилачкој истрази друге детаље овог случаја за сада не могу да саопштим”, рекао је Вукчевић новинарима у Правосудној академији. Како је Танјугу речено у Tужилаштву, ради се злочину који се догодио 2001. године.

Сумња се да су припадници Ослободилацке војске Прешева, Медвеђе и Бујановца тада отели два момка, а после неколико дана њихова тела су пронађна у близини логора код места Брезница. Један момак тада је имао 18, а други 19 година.

Двојица главних осумњичених у тој групи, према сазнањима Tужилаштва за ратне злочине, нису доступни правосудним органима Србије и крију се на подручју Косова и Метохије, али њихова имена су позната. Сумња се да ова група има везе са “Гњиланском групом” ОВК која је чинила злочине на подручју Косова и Метохије 1999. године.

У полицијској акцији на југу Србије до сада је ухапшено шест особа оптужених за ратне злочине над српским становништвом, речено је Танјугу раније у МУП-у. Ухапшени су у Бујановцу и селима Велики Tрновац и Брезница. Приликом хапшења нападнут је један припадник Жандармерије.

Полицијска акција се наставља, а тим поводом у полицијској управи Врање министар унутрашњих послова Ивица Дачић одржаће конФеренцију за штампу.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *