24. мај – Вучић: О влади и мандатару после инаугурације

БЕОГРАД – Евентуална влада СНС и ДС не би била идеално решење за Србију, изјавио је Александар Вучић који је од данас на челу СНС и додао да будућа влада може бити формирана без напредњака, али да би она била нелегитмна.

“Демократска странка је водила најјезивију кампању против Српске напредне странке. Ми нисмо људи који би желели да живе у прошлости нити да стварамо непријатеље на политичкој сцени, у складу са политиком председника државе пружићемо руку свима, али мислим да то (влада СНС и ДС) не би било идеално решење за Србију”, рекао је Вучић новинарима после седнице Главног одбора СНС на којој је новоизабрани председник државе Томислав Николић поднео оставку на функцију председника те странке и чланства у њој.

Упитан да ли будућа влада може да буде формирана без напредњака, Вучић који ће бити на челу тима СНС за преговоре о формирању будуће владе, рекао је да она легалистички може бити формирана и без те странке, али да би то било нелегитимно и лоше за земљу. “Уверен сам да из неких неофицијелних разговора које смо имали и наши противници то знају”, казао је Вучић.

Он је навео да са сигурношћу може да каже да нико у Србији – ни СНС, ни други нису причали о формирању владе јер се сагледава општа ситуација и воља грађана. Вучић је казао да ће Николић после инаугурације позвати странке по редоследу, у складу са бројем посланика на разговоре око формирања будуће владе и да ће најпре разговарати са СНС-ом, потом са ДС-ом, па онда са СПС-ом.

Према Вучићевим речима, свако ће се изјашњавати да ли има већину у парламенту, а СНС ће, уколико ту већину буде имала тражити мандат, а ако је не буде имала “неће замајавати председника”.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *