15. мај – Победићу у другом кругу, упркос манипулацијама

БЕОГРАД – Са конвенције председничког кандидата “Покренимо Србију” Tомислава Николића поручено је вечерас да ће у другом кругу председничких избора 20. маја победити лидер напредњака без обзира на манипулације и “покушаје да се поново покраду избори”.

“Никада ми неће пасти на памет да Физички угрозим (Бориса) Tадића и његову породицу. Опрастам што је слао отпораше на моју кућу. Долази власт која ће да прашта”, рекао је Николић на скупу у београдском Центру “Сава”.

Према његовим речима, грађани својим гласом у недељу одређују судбину Србије.”У недељу изађите на изборе, на бирачка места, чувајте оно што је наше”, рекао је Николић и додао да је телевизијски дуел, који ће сутра имати са противкандидатом Борисом Tадићем изузетно важан.

“Новинари чекају једну реч коју могу да исеку, они томе и слузе, да изврну сваку реч, али ће једног дана бити слободни као птице да кажу – Tомислав Николић није добар и да их због тога нико из кабинета председника Николића не зове”, рекао је лидер напредњака.

Према његовим речима, у једној деморкатској држави поптуно је незамисливо да неко буде 13 година на власти.”И у АФрици су поскидали са власти оне који си били толико. Демократска странка, тако велика и јака, после два мандата не може да нађе другог кандидата за председника Србије, ја могу да издвојим 200 кандидата и сваки је бољи од Бориса Tадића”, уверен је Николић.

“Победићу, упркос манипулацијама и њиховом покушају да у другом кругу поново покраду изборе. Ко каже да ће он (Борис Tадић) да победи. Нисам срео човека који је рекао да ће гласати за њих. Нема у Србији тог броја гласова који су приказали да су добили. 6. маја Србија је очекивала промене”, рекао је Николић.

Лидер напредњака оштро је критиковао и Tадићреве страначке сараднике, Драгана Ђиласа, Душана Петровића, Драгана Шутановца и друге, за које је рекао да су “тајкуни који су зарадили милионе и обогатили се крађом”, а да сам Tадић у “животу ништа није радио и зато ништа није ни стекао”.”Што није градио пруге као ја, мостове…, каже правио је лутке. Па што није измислио Барбику и тако зарадио. Како је свим потпредседницима странке омогићио да зараде, а он живи као голаћ”, рекао је Николић.

Николић је на конвенцију у Београду нагласио да су времена за Србију тешка, па и најтежа до сада и да зато Србију никако не треба поверити “Tадићу у руке”.”Кад више ови који су сада на власти не буду могли да краду нека поново дође Борис Tадић. Он је покварио Србију и сада морају да дођу мајстори, односно бољи људи да је поправе”, сматра Николић.

Он је нагласио да је Србија 6. маја очекивала промене, али да се уместо тога догодила крађа и манипулација.”Најпре се догодио пораз демократије када је председник државе заступао једну странку, затим је уследила најгора медијска кампања у којој су напредњаци нападани по сваком питању, поручио је Николић.

Кандидат за председника Србије сматра и да се у “српским медијима, који су под контролом режима, осећа трулеж, да тамо одрастају само слуге и да има људи који не воле Србију, већ чекају прилику да нападну њега и СНС”.

Он је критиковао новинаре који, како сматра, искључиво извештавају “по диктату и по захтевима из кабинета досадашњег председника Tадића”.

Николић је нагласио да се то свакако неће догодити уколико он буде изабран за председника Србије. “У ноћи 6. маја била је крађа избора. Tо је била ноћ дугих хемијских оловака, а џакови су нестајалаи и појављивали се”, рекао је Николић и додао да су тада присталице и чланови СНС очекивали победу, али да се појавио “актуелни потпредседник владе и министар полиције који је рекао да ће бити премијер”.”Он зна како ће да уцени Бориса Tадића да буде председник владе, па што не каже и нама”, рекао је Николић.

Николић је социјалистима поручио да “ово није Милошевићев СПС, већ Tадићев” и упутао их да ли ће да гласају за његовог противкандидата ако им је Србија на уму.

Заменик председника СНС Александар Вучић је позвао све који су на изборима 6. маја гласали за друге опозиционе партије – Демократску странку Србије, Српску радикалну странку и Двери, као и “поштене људе који су гласали за Социјалистичку партију Србије”, да гласају за Николића који, како тврди, једини може да победи Tадића и “да га скине са грбаче Србије пошто је осам година био председник”.

Потпредседница Главног одбора СНС Јоргованка Tабаковић уверена је да Србију не води власт, већ “завера једне дружине, у којој једни друге не воле, али су саучесници у пљачкању народа”.

Извор: Танјуг

2 коментара

  1. Gopsodine Nikoliću, hitno odstupite! Do sada ste izgubili 8 izbora, u ovu nedjelju će te izgubiti i 9 put.

    Tragično je da g. Nikolić nije shvatio da je zapravo doživio stravičan poraz kad se pogledaju sve okolnosti u ovim kriznim vremenima koji su mu išli u prilog. Većina medija su zaista bili na strani Demokratske stranke i Borisa Tadića, ali to nije opravdanje za totalni izborni debakl koji je doživjela SNS.

    Tomislav Nikolić će sigurno izgubiti izbore u nedjelju! Držim da je konačno vrijeme da lidersku funkciju prepusti Aleksandaru Vučiću koji je nemjerljivo talentiraniji političar, izvstan polemičar i čovjek koji na koncu čak daleko bolje izgleda od Nikolića.

    Tomislav Nikolić je vrlo loš retoričan, čovjek vrlo skromnih znanja koji gotovo da uopće ne poznaje temeljne politološko-filozofske pojmove, čovjek koji ne zna strane jezike, čovjek koji dolazi iz treće kaste zanatlija i čovjek koji je bio perjanica najsramotnije politike u povijesti srpske građanske demokracije koji je predvodio nesuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj.

    U međuvremenu je Nikolić evoluirao, ali nije shvatio da je zaista potrošen političar i da je Aleksandar Vučić političar kojemu treba hitno prepustiti lidersku poziciju ukoliko i slijedeći izbore ne želi opet promatrati iz pozicije oporbe.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *