11. мај – Николић: Нећу дозволити да се формира влада

КРАЉЕВО – Председнички кандидат Српске напредне странке (СНС) Томислав Николић изјавио је да неће дозволити да се формира републичка влада и да проглашени резултати избора буду и коначни.

“Нека се понашају српски, нека признају шта су урадили. Борис Тадић је покрао изборе и ми ћемо то да докажемо”, рекао је Николић на скупу у Краљеву и додао да је о томе обавестио “све њихове и све наше пријатеље”.

Он је грађанима поручио да не би имао ништа против “да му уђу у кућу и однесу фрижидер или телевизор, али да не да глас, “који може да употреби једном у четири године”.

Николић је поновио да ће избори бити решени у среду, за када је планиран протест присталица СНС, и поново запретио понављањем 2000те.

После другог круга , уколико га буде, испунићу сва обећања која сам дао у првом кругу председничких избора, рекао је лидер СНС. “Свако ко се огрешио о ваш глас, завршиће у затвору”, казао је Николић и додао да 20. маја не рачуна само на оне који су већ гласали за њега, “већ и на оне друге који ће му се придружити после свега што је изнео о изборној крађи”. “Још су ми дражи они који ће ми се тек придружити. Зло је ушло у Србију, морамо да га истерамо. Ово није Србија”, рекао је Николић.

Он тврди да су у џаку који је пронађен у једном граду у Војводини била 1.804 листића за њега, а 70 за Тадића.

У прилог томе да су против њега употребљени сви начини борбе, Николић је навео и да је јуче “снимио емисију код Ивана Ивановића, али да је она данас забрањена”.

Николић је и у Краљеву, као и раније данас у местима које је обишао, позвао чланове СПС-а да размисле да ли су спремни “да издају партију коју је формирао Слободан Милошевић и да служе жутима”.

Полицајцима је поручио да обуку кошуље које су добили пре 10 година, а панталоне пре 15 и да се придруже протесту у Београду и не буду против својих пријатеља и чланова породице. Николић је предизборни дан почео у Крушевцу, одакле је поручио да ће од Републичке изборне комисије тражити поништење изборних резултата.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *