09. мај – Поништавање избора на КиМ кршење закона

БЕОГРАД – Потпредседник Демократске странке Србије (ДС С) Слободан Самарџић нагласио је данас да ће, уколико локални избори на северу Косова и Метохије буду поништени, то бити кршење закона и да ће се на тај начин постепено угасити српске институције.

Он је на ванредној седници ДС С у седишту странке рекао да закон допушта и предвиђа да локалне изборе организују локални органи власти и додао да су их организовали општински одбори на Космету.

“Организовали су их тамо где су се људи усудили да спроводе закон, где није било претње локалних филијала владајућих странака. То је учињено у Звечану и Зубином Потоку… а секретар Министарства за Косово и Метохију Оливер Ивановић је рекао да ће бити поништени”, истакао је Самарџић и додао да ће по том питању Уставни суд имати посла.

Самарџић је додао је циљ владе последњих месеци био да се о изборима на Косову и Метохији што мање говори, те да су зато резултати избора у медијима “маргинални”.

“Власт је пристала на уцене међународних фактора из Брисела и Приштине и због тога није о изборима довољно медијски говорено… Изборима, када је реч о Србима на Космету, наставља се њихова борба за опстанак у Републици Србији”, објаснио је Самарџић.

Он је додао да је та странка у Зубином Потоку освојила 63 одсто гласова, где може самостално да формира локалну власт, а у Звечану 37 одсто.

Према његовим речима, излазност на Космету била око 30 одсто, што је, како је додао, веома слабо.

Извор: Танјуг

Један коментар

  1. Kao prvo nije se moglo nista bolje ni ocekivati kad predsednik krsi ustav a koji bi trebao medju prvima da brine o njegovom sprovodjenju.Podnosi ostavku ostavlja drzavu na cedilu a i dalje se setka po EVROPI za rad(SAMO JE PITANJE O CIJEM TROSKU) licnog interesa i interesa svoje stranke da bi se ponovo kandidovao na istu funkciju a ustav je tu veoma jasan.Nepriznavanje izbora na kosovu,ignorisanje ogromnog broja nase dijaspore pa jucerasnja izjava Americkog zvanicnika citiram”ILI KOSOVO ILI EVROPSKA UNIJA”sto govori da je postojeca vlastu u potponosti u rukama zapada.O lideru SPS-a i o njegovom ucenivackom ponasanju necu ni govoriti jer mi ne dozvoljava cast.Znam samo jedno JADNA JE ZEMLJA KOJA IGRA TUDJU IGRU,a narod neka bude sami su hteli i dobili su…. neznam samo dali su juce u emisiji OKO culi izlaganje prof.STOILJKOVICA sa Ekonomskog fakulteta i prof.SAVICA sa fakul.Politickih nauka da su sava obecanja data cista prevara i da se gradjani nemaju niceim dobrom nadati,naprotiv…ali
    Porazavajuca vest iz SNS i ostalih stranaka o kradji izbora te odjednom izjava RIK-a Preokretu se umanjuje jedan mandat a dodeljuje se Albancima sa juga Srbije dok celnici Preokreta cutemirise na dil,ovo a i jos mnogo toga ozbiljno govori da Srbij ulazi u jedan kritican period u svim sverama.Neznam zasto pohvale i favorizovanje Tadica od strane celnika E.U. u odnost na Nikolica?Ispada da se vise zuri E.U. da nas prigrabia, pitanje je zasto a pogotovu ovako jadne i bedne.
    Jedino sta je dobro sto nam se skupstina podmladila uz pr.Micunovica i Krkobabica dobili smo jos mladjanog Zaharija,a omladino a posebno skolovana nek vam je srecan put trbuhom za hlebom…..,E TESKO BOGU S NAMA SRBIMA OVAKVIM KAKVI SMO…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *