09. мај – Николић са Коштуницом о подршци у другом кругу

БЕОГРАД – Председнички кандидат коалиције “Покренимо Србију” Томислав Николић изјавио је данас да ће са лидером Демократске странке Србије Војиславом Коштуницом разговарати у току дана или у четвртак о подршци за други круг председничких избора.

Николић је потврдио да је добио писмо које му је упутио Коштуница. Он је на конференцији за новинаре рекао да Коштуницу и њега не раздваја много тога и да је свако дужан да се због интереса државе одрекне мало свог идентитета ради заједничког интереса. “Волео бих да се договоримо, али не прејудицирам ништа”, рекао је Николић и навео да се слажу да је Косово и Метохија саставни део Србије, тако да неће ни бити потребе да Коштуница у потпуности одустане од својих политичких ставова.

Николлић је најавио и да ће о евентуалној подршци за други круг разговарати са представницима “Двери”. Према његовим речима, нема потребе да разговара са онима који су већ подржали председника Демократске странке Бориса Тадића, јер је то исто као и да разговара са Тадићем.

Николић је навео да му се лидери Јединствене Србије Драган Марковић Палма пре неколико дана “заклео у крсну славу да ће позвати грађане да гласају за Николића”. “Можда је у међувремену променио славу”, рекао је Николић.

Извор: Танјуг

Један коментар

  1. prvo, o najvecnoj defektnosti ovih izbora : bez slobodnih medija – nema ni demokratije niti validnih izbora !?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *