Почетна / Агенцијске вести Павле Ћосић / Србија шаље војнике на Косово и у Афганистан, и забрањује себи извоз у Немачку и Француску

Србија шаље војнике на Косово и у Афганистан, и забрањује себи извоз у Немачку и Француску

Пише Павле Ћосић

Брисел, 17. април 2012. године (Бе92) – Данас је Влада Србије добила обавештење да ће у пакету за добијање чланства приступању ЕУ морати да пошаље 750 војника на Косово и 400 у Афганистан у оквиру НАТО мировних снага.

 

Министар одбране Драган Шутановац изразио је задовољство поводом ове вести и рекао да је Србија поносна што ће на овај начин допринети миру и ширењу демократије у свету. „За овај задатак одабраћемо најбоље војнике и старешине, како бисмо свету показали своје најлепше лице“, рекао је Шутановац.
У пакету мера за „бољи живот“, како је саопштено из Владе, зарад уласка у највећу Империју у историји, Србија више неће ништа извозити на тржиште Француске и Немачке, што се нарочито односи на сировине. Такође, да би чланство у ЕУ било сигурније, премијер Цветковић лично је потписао забрану извоза пољопривредних производа у ове две земље у следећих 150 година. Документ подразумева забрану извоза у било којим околностима које се евентуално догоде у том периоду у Европи. Штавише, Србија се споразумом обавезује да ће најмање трећину јабука, шљива, парадајза и краставаца увозити из земаља Европске уније, чиме ће ојачати заједницу, а уједно смањити конфузију која влада у производњи ових пољопривредних намирница у нас.
Изразивши задовољство што је Србија прошле недеље увела санкције Зимбабвеу и Обали Слоноваче, премијер Цветковић упутио је молбу Европском парламенту да наша земља учествује и у свим санкцијама према Ирану, и да, ако је икако могуће, помогне при планираном бомбардовању ове земље.

4 коментара

  1. Suganovac je zaboravio da je svaki oficir srpske vojske dao zakletvu da ce cuvati integritet i suverenitet svoje zemlje a ne Afganistana ili fantomske drzave kosovo. Bilo bi mu m mnogo pametnije da trazi povratak nasih 1000 vojnika na kosovo a ne da se uvlaci NATO u supak. Srbija je neutralna zemlja i Suiganovvac nema pravo da na svoju ruku salje bilo gde nasu vojsku. Ako mu se ide neka samo izvoli, ali nase sinove nece slati kao topovsko meso za interese nato.
    0    0
  2. Stigli smo na dno.Ne zato sto Evropa trazi nase ucesce u Avganistanu i Kosovu u okviru Nato-a vec zato sto nasi politicari(nemaju ni malo stida ni srama)traze ucesce u sankcijama prema drugim zsmljama i u Nato mirovnim snagama.Ovo je pisanje po grobovima izginulih ratnika i rodoljuba.Licno sam izgubio ujaka u Kragujevsu(streljan kao partizan) i rodjenog brata 1991 u danasnjoj Hrvatskoj(rezervista JNA).
    0    0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *