26. април – Поповић позвао Ђиласа на разговор о политици града

БЕОГРАД – Кандидат Демократске странке Србије за градоначелника Београда Александар Поповић поново је данас позвао кандидата ДС и градоначелника Драгана Ђиласа на разговор о политици која је у Београду вођена у последње четири године и о томе каква политика у наредним годинама треба да буде вођена, саопштила је та странка.

Поповић је у београдском насељу Рипањ, рекао да програм ДСС-а за Београд предвиђа оснивање нових општина без додатне бирократије, већ размештањем постојећих запослених у градској управи, као и решавање питања водоснабдевања и градског превоза у том насељу.

“Пре четири године у изборној кампањи смо говорили у Рипњу да желимо да у Београду постоје нове општине. Садашња власт ДС, СПС, Г17 плус и ЛДП је имала четири године да уради тај посао, али није. ДСС се залаже за озбиљну анализу и реконструкцију градске власти”, рекао је Поповић.

Он је истакао да се ДСС залаже за стварање нових општина, али без нових партијских бирократија.
“Нове општине и власт ближа грађанима, а не власт по мери бирократије, би решиле проблеме које данас имају Рипањ и Подаваље, а које ова власт није решила”, рекао је Поповић.

Он је указао и на проблем “малог броја градских аутобуса који саобраћају до Рипња”. “Управо због тога, због централистичког статута који је власт дала градској бирократији, а који су донели ДС, СПС, Г17 плус и СПС грађани имају ове проблеме. Нама је потребан Београд који ће припадати грађанима, а не градској бирократији”, навео је Поповић.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *