25. април – НИПОШТО У ЕУ, ГЛЕДАМО САМО СРПСКИ ИНТЕРЕС

Кандидат Демократске странке Србије за председника Војислав Коштуница изјавио је данас да Србија нипошто не би требало да уђе у ЕУ и да треба поништити све што је урађено у процесу евроинтеграција.

Коштуница је на предизборној конвенцији у Горњем Милановцу говорио о штетности приступања Србије ЕУ и истакао да евроинтеграције воде поништењу државе коју су стварали Карађорђе и Милош Обреновић, јер „садашња власт од државе прави недржаву“.

„Нити се исплати нити се мора ићи у ЕУ. Србија треба да буде самостална и политички неутрална држава и са свима у свету треба да сарађујемо, а гледамо само српске интересе и сачувамо нашу неутралност“, истакао је Коштуница.

Он је навео да Турска 13 година има кандидатуру за чланство у ЕУ, а Македонија шест година и оценио да је статус кандидата „потпуно безвредан“ и да је то начин за даље уцене Србије којој се уместо сопственог намеће Бриселски устав.

Коштуница је рекао да је власт претерано задужила Србију и да ће дугове морати да враћају будуће генерације, а власт је допустила и да се отворе многа политичка питања, као што су Статут Војводине и проблеми у Санџаку.

На скупу је представљен и кандидат Демократске странке Србије за председника општине Горњи Милановац Драган Петровић.

Извор: http://dss.rs

Један коментар

  1. Sančo Pansa

    Jedini nam je spas da dr. Koštunica sa DSS-om sastavi koaliciju i tako se suprostavimo hegemoniji zapada i otjera ovu aktuelnu snishodljivu elitu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *