10. април – КФОР одустао од затварања алтернативних прелаза

Због последњих инцидената на северу Косова КФОР је одлучио да одустане од затварања алтернативних путева у овом делу Косова. Самоопредељење тражи хитну седницу Скупштине Косова.

Убиство Сељвера Харадинаја из Косовске Митровице погоршало је безбедносну ситуацију на Косову па је КФОР одлучио да привремено обустави планове за затварање алтернативних праваца на северу Косова, пише Коха диторе.
Лист пише да је одлуку о привременом одустајању од затварања прелаза новинарима потврдио портпарол КФОР-а Ден Харвеј.

Самоопредељење: Хитна седница Скупштине Косова

Опозициони покрет Самоопредељење оптужио је Владу Косова да је у служби „српских планова“.
„Слање само два полицајца у насеље Три солитера показује недостатак одговорности и оперативног плана Министарства унутрашњих послова.  Наставак инцидената који су последица неуспешних иницијатива Владе Косова доводи до пропадања свих планова за север Косова“, наводи Самоопредељење.
Покрет  Самоопредељење захтева одржавање ванредне седнице Скупштине Косова а од председнице Косова тражи да прогласи ванредно стање у Митровици. Самоопредељење захтева  и хитну оставку министра унутрашњих послова Бајрама Реџепија.

Извор: http://www.radiokim.net

Један коментар

  1. КФОР је одустао од затварања али Тадић, Дачић и жандармерија нису.Уосталом КФОРУ то никада и није успело а Тадић је путем “српске” полиције то успевао

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *