05. март – ДСС: Ми качимо заставе ЕУ,они мапу Србије без КиМ

БЕОГРАД – Демократска странка Србије (Д С С) сматра да је недопустиво да, док се у Србији истичу заставе Европске уније након добијања кандидатуре за чланство у ЕУ, Унија на свом званичном сајту поставља мапу и податке о Србији без Косова и Метохије.

“Оног тренутка када је Србија добила статус кандидата, власт је окачила на зграде владе и скупштине заставе ЕУ, а Унија се реванширала тако што је на свом званичном сајту окачила мапу Србије без Косова”, рекао је на конФеренцији за новинаре портпарол ДС С Петар Петковић.

Петковић је новинарима поделио одштампану страницу са званичног сајта ЕУ на којој се види карта Србије без Косова и наводи да је површина земље 77.474 квадратна километра, што је, како је он прецизирао, површина Србије умањена за 10.878 квадратних километара, колика је површина јужне покрајине.

Он је поновио став ДС С да кандидатура Србији “није донела ништа осим цепања државе”, оцењујући да је процес евроинтеграција вођен на штету Србије, не само по питању Косова, већ и по питању привреде, будући да је “отварањем граница роби из ЕУ погођена српска привреда, која још није конкурентна да се такмичи са европском”.

Петковић је обавестио новинаре да је лидер ДС С Војислав Коштуница честитао Владимиру Путину на победи на председничким изборима у Русији истакавши да је “поновни избор Путина значајан и за интересе Србије, посебно имајући у виду став те земље по питању Косова и Метохије”.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *