30. март – Коштуница: На Ђурђевдан се одређује будућност

БЕОГРАД – Председник Демократске странке Србије Војислав Коштуница сматра да ће се на предстојећим изборима на Ђурђевдан одређивати будућност и судбина Србије, као и стратешски правац којим ће Србија кренути.

Коштуница је на трибини општинског одбора ДС С у Земуну, поновио да програм те странке предвиђа политичку и економску неутралност Србије, као и да се земља окрене себи руководећи се својим интересима, а не како је рекао “погубном” политиком да ЕУ нема алтернативу.

Лидер ДС С тврди и да политика придруживања ЕУ Србији није донела ништа добро, већ да се због тога и потписивања С С П полако одриче Косова и Метохије, при чему, како оцењује, “уцене неће престати”. Он је одбацио оптужбе да ДС С Србију гура у изолацију, наводећи да програм те странке подразумева да Србија сарађује и са ЕУ, али и осталим земљама.

Потпредседник ДС С Ненад Поповић представио економски програм те странке “Нова индустрализација” и рекао да су у њему садржана два циља за опоравак Србије – запошљавање и развој домаће привреде. Он је рекао да је Србији неопходно улагање у грађевинарство, пољопривреду, инфраструктуру и енергетику. Поповић је изнео обећање да ће та странка, уколико дође на власт, обезбедити из Руске Федерације 10 милиона евра за привреду.

Он је поновио став ДС С да је Споразум о стабилизацији и придруживању са ЕУ штетан по Србију, јер је, како тврди, у последње три године изгубила 500 милиона евра директних прихода од нижих царина.
Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *