22. март – Жандармерија блокирала алтернативни пут!

ЈАРИЊЕ – Председник Српског националног већа северног Косова и Метохије Милан Ивановић рекао је  да су припадници Жандармерије МУП-а Србије затворили алтернативни пут код прелаза Јариње који Срби користе како би избегли прелазе на којима су косовски званичници и погранични полицајци.

Ивановић је за агенцију Бета казао да је пут, који води од Јариња ка Рудници, затворен у четвртак ујутро.

Вест су агенцији Бета потврдили и други грађани који су били у колони коју су жандарми усмерили са алтернативног пута на званични прелаз Јариње.

Ивановић је додао да су га најпре у близини Јариња зауставили амерички војници Кфора, легитимисали га и пропустили, а да му је потом српска жандармерија “онемогућила даље кретање”.

“Упозорио сам их да смо ми држављани Републике Србије, да имамо личне карте и да имамо право да се крећемо, да је њихово понашање противуставно и противзаконито”, рекао је Ивановић.

Он је додао да су му жандарми казали да имају наређење из Београда и да ће блокада “потрајати дуже”.

Ивановић је оценио да слободу кретања Србима ускраћује српска жандармерија која покушава да у потпуности спроведе договор о интегрисаном управљању царином, и додао да је “очигледно да је то договор са Приштином и Бриселом о укидању српских институција”.

Извор: Бета

Један коментар

  1. TADIC ROGATI SATANISTA…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *