Почетна / Вести / 16. март – Границе на Западном Балкану непроменљиве

16. март – Границе на Западном Балкану непроменљиве

БРИСЕЛ – Став Европске уније кад су у питању границе на Западном Балкану добро је познат и јасан, а то је да су „постојеће границе непроменљиве“, пренео је у петак агенцији Бета један званичник у Европској унији.
Овај европски дипломатски функционер тиме је одговорио на питање како ЕУ тумачи изјаву косовског премијера Хашима Тачија у парламенту у Приштини да би, ако додје до промена граница на Балкану, Албанци најбоље и најлакше живели у једној држави.
Тачи је навео да је „у име владе, што се тиче претензија о променама границе, свим медјународним пријатељима ставио до знања поруку свих институција и градјана да би Албанци најлакше и најбоље могли живети у једној јединој држави“ .
На питање да ли су добили Тачијеву поруку, дипломатски функционери ЕУ су узвратили да једино могу потврдити да се „политика Европске уније према питању граница на Балкану уопште није променила“ и да је „став ЕУ да се те границе не могу мењати“.

Извор: Бета

 

2 коментара

 1. А ко је то одредио датум од када су „постојеће границе непроменљиве“ и до ког датума су се могле мењати? Не знам на које границе мисли ЕУ, да ли на оне признате од УН или оне које су скројиле неке Западне државе?
  0  0
 2. Наравно да светски моћници, после крвавих промена унутрашњих граница на штету Срба у некадашњој Југославији, сада тобоже
  „штите“ те нове границе. Али само толико дуго, док то њиховим пуленима Шиптарима одговара. После тога, а то ће се свакако ускоро догодити, дозволиће коректуру тих тобоже „заштићених граница“ у циљу већ најављеног стварања Велике Албаније.О тим новим померањима граница, отворено говори и ратни злочинац Тачи, сигруно зато, јер су му то већ обећали његови ментори.
  Невероватно колико су коруптни неки западни политичари који из добро попуњене шипзтарске нарко-касе, узимају новац обема рукама.
  0  0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *