11. март – Шест година од смрти Слободана Милошевића

БЕОГРАД – Данас се навршава шест година од смрти некадашњег председника Србије и Савезне Републике Југославије и хашког оптуженика Слободана Милошевића.

Тим поводом делегација Удружења “Слобода” положиће венац на Милошевићев гроб у Пожаревцу, док ће у Београду бити одржана промоција књиге “Таквог га знам” – збирке сећања државника, дипломата, академика, књижевника и научника из света и са простора бивше СФРЈ.

Милошевић је умро 11. марта 2006. године од инфаркта у својој ћелији у притвору Хашког трибунала, током суђења за ратне и злочине против човечности на Косову и у Хрватској и за геноцид у Босни и Херцеговини.

Милошевић је био лидер Социјалистичке партије Србије (СПС), два пута председник Србије, а потом председник СР Југославије.

Хашки трибунал је, због злочина током сукоба на Косову, против Милошевића подигао оптужницу 27. маја 1999. године, због злочина у Хрватској 9. октобра 2001, а 23. новембра исте године и због геноцида над муслиманима и Хрватима у БиХ.

Милошевић је Хашком трибуналу изручен 28. јуна 2001, где је, шест година касније, и умро.

Извор: Танјуг

3 коментара

  1. Dali nam je sada bolje. Zapad je uspeo da uz pomoc ovih zutih demonizuje ovu licnost maksimalno. Na kraju ga i ubise kao mnoge Srbe u Hagu ne dokazavsi im krivicu. On je kazu bio komunjara a ovi su ciste demokrate pa u cemu je razlika. Sa njim smo se bar borili za ono sto je nase ovi to poklanjaju , mnogi mislise da je demokratija med i mleko bar su ovi tako pricali, cekale su nas milijarde na granici ,procvat privrede socijalna jednakos clanstvo u EU ali ne ovu kakva je sada, sta dobismo od svega . Maksimalnu nezaposlenost, neverovatnu bedu ,nevidjenu otimacinu i bogacenje pojedinaca demokrata, rasturanje zemlje koja postade jako mala i jos se smanjuje i bojim se konacnog da ce Srbi nestati sa lica zemlje. Ali mi cemo i dalje da blatimo ovog coveka jer on postade sredstvo za vadjenje kada nesto ne ide . Neki su cak toliko zadojeni njime da su i dan danas u ratu sa njim ali i dan danas nisu sigurni sta je tacno i dali je bas radjeno po njegovoj naredbi. Digla se buka o kradji silnih milijardi koje su navodno nadjene ali to niko nije ni pokazao ni dokazao da su nadjene. Ako jesu onda smo opet opljackani ali sada ne od njega. Zao mi je sto mi Srbi uvek imasmo tragicnu istoriju i uvek nekako stanemo na pogresnu stranu, a izdajnika kod nas uvek je bilo u izobilju i tu mislim da prednjacimo u svetu. Srbi jedini su u stanju da prodaju svoj indentitet zarad koristi cast izuzetcima koji ce trebati da na ovim izborima izvade vruci kesten iz vatre sto mislim da je naspram vladajucih nemoguca i opasna misija. Pa sa srecom narode ti si na potezu.

  2. Koliko je potrebno HRABROSTI, MUDROSTI,LJUDSKOSTI,SKROMNOSTI, POBOZNOSTI ,ZRELOSTI,INTELIGENCIJE,…………….da se poslije ovoliko godina, kada je svima sve jasno,POCNE SA IZNOSENJEM ISTINE I DOKAZA O DOGADJAJIMA ZBOG KOJIH JE MILOSEVIC ZAVRSIO U HAGU. Nije li to ujedno i put ka povratku KOSMETA u MATICU, ucvrscivanju polozaja REPUBLIKE SRPSKE, zaustavljanja rastakanja SRPSKE DRZAVE.ZNAM DA NIJE JEDNOSTAVNO…….ovim procesom I Z V I N J E N J A PREMA BIVSEM PREDSJEDNIKU, neminovno bi otpoceo i proces UKLANJANJA NAJ LJIGAVIJIH IZDAJICA iz SRPSKOG POLITICKOG I DRUSTVENOG ZIVOTA,pa obzirom da IZDAJICE nikada nisu bili HRABRI, MUDRI,……………………..bojim se da cemo jos morati da pricekamo!!!

  3. Василим

    Слобо легендо и државниче!

    Слава ти!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *