11. март – Изношење Шешељеве завршне речи у среду

ХАГ – Изношење завршне речи лидера Српске радикалне странке Војислава Шешеља у главном поступку заказано је за среду 14. марта и четвртак 15. марта, саопштио је данас Хашки трибунал.

Изношење Шешељеве завршне речи било је заказано за понедељак и уторак, али је отказано “због недоступности оптуженог”, подсећа се у саопштењу трибунала. Оптужба је завршне аргументе изнела од 5. до 7. марта.

Портпаролка Хашког трибунала Нерма Јелачић рекла је јуче да је лидер СРС и хашки оптуженик Војислав Шешље пребачен из затворске јединице у болницу, али није могла да износи ближе детаље о његовом здрављу, јер за то нема дозволу отпуженог.

Српска радикална странка саопштила је јуче да је Шешељ поново оперисан у болници изван Хашког трибунала, јер дефибрилатор, који му је уграђен почетком јануара, није био исправан.

Према саопштењу СРС, Шешељу је уграђен исти апарат коме су замењене електроде, а лекари тврде да апарат сада добро ради.

СРС је навела и да су најаве да ће лидер радикала одмах бити враћен у притворску јединицу “скандалозне” имајући у виду искуство након претходне операције, када је Шешељ свакодневно пребациван у болницу јер му се нагло погоршавало стање.

“Могу да потврдим да је Шешељ пребачен у болницу ради лекарског третмана. Не могу да кажем ништа више од тога, јер Шешељ Секретаријату Трибунала није одобрио да обелодањује информације о његовом здрављу”, рекла је јуче Јелачићева.

Шешељу се суди за ратне злочине почињене на простору Хрватске, Војводине и БиХ од 1991. до 1993. године.

Извор: Танјуг

Један коментар

  1. Светлост и топлина

    Мучениче,докле си догурао.Потребан си својој породици,заједници.
    Знао си да идеш у чељусти зла.Зашто си се одрекао својих
    најближих,оних који би ти помогли колико год могу,него си на
    њих усмерио свој бес и гнев.Сви би били уз тебе,а и сад су
    само мислима.МОЛЕ СЕ БОГУ ДА ТИ ДА ЗДРАВЉЕ И СНАГУ ДА ПОБЕДИШ
    СЕБЕ И СУД КОЈИ ТИ СУДИ.БЕЗ ПОБЕДЕ НАД СОБОМ – НЕМА ПОБЕДЕ НАД
    СУДОМ.ОПРОСТИ и моли за опроштај.У томе је спас за твоју душу
    и наше душе.Други ЛЕК не постоји.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *