Општа пометња у редовима хулигана, навијача и грађана

Пише Павле Ћосић

Суботица, 31. јануар 2012. године (Бе92) – На пријатељској утакмици између ФК Дорћол из Београда и ФК Бачка из Суботице дошло је до сукоба навијача Црвене звезде и Партизана. Најпре је избила туча на северној страни трибина на којој су се налазили навијачи Дорћола који се заправо деле на оне који навијају за Звезду и оне који навијају за Партизан. Затим је до истог сукоба дошло на јужној страни трибина навијача Бачке, по истој основи.

 

У тој гужви, навијачи са обе стране су истрчали на терен и почели да туку фудбалере зависно од тога за који од два велика тима навијају, али и међусобно. Настрадали су и судије пошто су покушавали да их раздвоје, а један линијски судија је и доказани звездаш. Да ситуација буде још компликованија, испред стадиона су чекали навијачи Србије у рукомету који су преко неког интернет форума погрешно били обавештени да се на стадиону Бачке одиграва рукометна утакмица између Хрватске и Француске. Пошто је утакмица прекинута и навијачи изнурени кренули да излазе, напали су их хулигани с палицама за бејзбол и ножевима, убеђени да су сви они редом навијачи Хрватске.
Суботичанин Јанош Варга, сав испребијан и два пута убоден ножем завршио је на Клиничком центру у Суботици, а затим је пребачен на ВМА, одакле је дао изјаву за наше новине да је на утакмицу дошао да ужива у спорту и да са свим сукобима нема никакве везе јер навија за Војводину, по националности је Мађар, а на стадион је доспео исто грешком, тако што су му пријатељи из шале рекли да ће тамо бити одржана утакмица између Војводине и Спартака у рагбију.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *