26. фебруар – Српско национално веће: Скупштина Србије да поништи споразум из Брисела

КОСОВСКА МИТРОВИЦА – Председник Српског националног већа (СНВ) северног Косова и Метохије Милан Ивановић,
позвао је опозиционе посланике у Скупштини Србије да затраже хитно заказивање седнице парламента и одбаце све споразуме које је у Бриселу постигао шеф преговарачког тима Београда Борислав Стефановић.

Ивановић је на конференцији за новинаре у Косовској Митровици оценио да су “сви договори постигнути у разговорима Београда и Приштине штетни за Србе који живе на Косову и Метохији”. “Актуелно државно руководство, и по цену губљења суверенитета Србије, кршења и гажења Устава чини све да остане на власти. Царина на административним прелазима је инсталирана и сада почиње партнерски однос албанских и српских власти”, рекао је Ивановић.

“Власт у Србији нема мандат, немају легитимитет за ово што су урадили и Срби са севера Косова су се на референдуму изјаснили и против косовских институција и договора које Борко Стефановић и Едита Тахири постижу”, рекао је Ивановић и додао да се “не може игнорисати воља грађана; не могу се без српских представника са Космета доносити никакве одлуке”.

“СНВ не признаје једностране договоре и онако како ће се свим демократским средствима супроставити косовским институцијама то ће учинити и постигнутимдоговорима”, рекао је Ивановић . Према његовим речима, средином наредне недеље у Косовској Митровици биће одржан митинг на коме ће грађани изнети свој став о споразумима постигнутим у Бриселу.

Извор: Данас

2 коментара

  1. Светлост и топлина

    Због тога је СТВОРЕНА КОАЛИЦИЈА ЦРВЕНО.ЖУТА У АМЕРЧКОЈ
    КУХИЊИ.Њима је стало само до КРАЂЕ наших минералних и
    осталих богатстава које се налазе на КОСМЕТ-у.И довели су
    “жутог” нејаког УРОША (са посебним потребама)јер је лакше са
    њим МАНПУЛИСАТИ. Празан мозак ништа не ради осим оног што му
    је НАРЕЂЕНО.Такав је “наш” државник (подвучен жутим).

  2. Demonstracije zakazane za 17. Mart su isuvise kasno. Verovatno ce Srbiji dati status kandidata u medjuvremenu sto ce razvodnjiti sve pokusaje zakazane za sredunu marta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *