Почетна / Вести / 20. фебруар – Од данас и Печат на домену .срб !

20. фебруар – Од данас и Печат на домену .срб !

Поштовани читаоци, посетиоци и пријатељи нашег сајта, од данас је и Печат доступан преко ћириличног домена .срб. Приликом уписивања адресе више није потребно уносити дупло в нити било који други латинични знак. Довољно је да упишете печат.пр.срб и истог тренутка биће отворена почетна страна Печата. Надамо се да ће овај начин уношења адресе знатно олакшати приступ многим читаоцима као и привући нове.

2 коментара

 1. … али се мала слова у курзиву виде у руској, а не српској ћирилици. Могуће је да би на ово, ваш веб мастер одговорио да ми читаоци код нас треба да променимо „слова“ у претраживачу, али мислим да данас има савременијих решења да то директно регулишу скриптови у вашим интернет страницама.
  Овај проблемчић у вези укидања „руске“ ћирилице, дневни лист „Политика“ је решио пре неколико година, и тек ретко се деси да се на њиховом сајту укаже руска варијанта.
  Руску ћирилицу су информатичари пре десетину и више година, усвојили као једину ћирилицу што се употребе слова тиче, а пресликавали су је територијално, само мењајући њен назив. Нешто више о српској ћирилици, на врло корисном сајту графичких дизајнера Србије: http://www.tipometar.org/cirilica/Index.html

  Хвала и срдачан поздрав,

  Драгомир Ковачевић
  0  0
 2. VELIKI POZDRAV REDAKCIJI PECATA IZ RF…PERO VAM SE POZLATILO BRACO SRBI…za SRPSKE DVERI 10+…Vas Simpatizer iz RF.RACUNAJTE NA NAS.
  0  0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *