16. фебруар – МИП РФ: Игнорисање резултата референдума на Косову је грешка

Игнорисање резултата референдума на Косову је грешка. Ово је изјавио данас министар иностраних послова РФ Сергеј Лавров. Сматрам да су резултати референдума сигнал Приштини и Београду и свима који се труде да пруже међународну помоћ разрешењу свих аспеката дате ситуације, сматра руски министар.  Резултати референдума на северу Косова потврђују да је решење косовског проблема могуће само на основу директних преговора међу заинтересованим странама, изјавили су данас и МИП РФ, коментаришући одржавање референдума 14. и 15. фебруара у 4 општине са севера Косова насељене Србима на инцијативу локалних руководилаца о питању легитимности албанских власти Косова. Како је информисало министарство, према прелиминарним резултатима више од 99% гласало је да не признаје власти у Приштини, излазност је достигла 75%.

Извор: Глас Русије

4 коментара

  1. Uspeli smo braco pobedili smo ovo je naj srecni i najbitni dan u istoriji Srba i ponosan sam sto sam glasao i uspeo da spasim ugled i cast drzave i naroda.Neka Srpski narod slavi heroje sa Kosova.
    Pozdrav

  2. Светлост и топлина

    То се могло импредвидети. Г-дин “жути дикактор” би хтео да их
    потпуно истисне са политичке сцене, како би на миру дао оно
    што је ОБЕЋАО АМЕРИКАНЦИМА – КОСОВО шиптарима. Јасно нам је
    са кавом особом на власти иаммо посла.Но,ничија није дуго
    “горела”.Па неће ни г-дина “жутог дикактора” !!!

  3. Svaka cast braco Srbi sa K i M. Pkazali ste drzavnicko dostojanstvo. Sada su na redu Srbi iz matice da na izborima kazne kvislinsku vladu i pokazu koliko im je do Srbije stalo.

  4. Dok se domace fukare olicene u aktuelnoj “politickoj eliti” utrkuju ko ce vise i zesce da pljune po Srbima sa KOSMET-a, doziveli smo da jedini glas podrske ovim ljudima cujemo iz usta ruskom MIP-a, gospodina Lavrova?!Gospodja Trajkovic upravo, po ko zna koji put, izjavila kako je referendum protivan srpskim interesima i da je sproveden u cilju “stranacke promocije”?! Narod kao narod, izlazi na referendum radi “stranacke promocije”, dok se vredna Rada, verovatno, bavi politikom “iz entuzijazma”?!Na kraju ove nase “puzajuce balade”, doziveli smo da se izjasnjavanje naroda, koji se bori za goli zivot, proglasava kao “udarac dijalogu”, i to, od strane ljudi koji se “ubise” da dokazu kako se bore za interes tih istih gradjana?!Postavlja se pitanje, o cemu se vodi taj dijalog, kada ga narod u cije se ime vodi ne odobrava i ne prihvata?!Zar su Srbi sa KOSMET-a toliko nezreli i priglupi?Juce su bili “kriminogene strukture”, da li cemo ih sutradan proglasiti psihopatama i pozvati “nadzornike” da ih uzmu pod svoje?Na kraju smo doziveli momenat u kome su se u potpunosti slozile, albanska i srpska strana. Kao da rade za istog gazdu?!Ovo nikada ne bi bilo moguce u drzavama na koje pokusavamo da se ugledamo poput SAD-a, Britanije, Francuske ili Nemacke ali, ovo odavno nije drzava, ovo je zemlja cuda i cudovista, ovo je Srbija?!Da Srbijom vlada mrak, u svakom smislu te reci, ovaj moj komentar, kao komentar anonimnog citaocva, prvo je objavljen medju komentarima na “Blic-u, a potom, skinut?!Da li nas je “Veliki brat” toliko kupio ili se radi o samecenzuri domacih pacova?!Strasno?!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *