14. фебруар – Најпопуларнији СНС, опала подршка уласку у ЕУ

фото: Архива

БЕОГРАД – Најпопуларнија партија у Србији је Српска напредна странка (СНС) са подршком од 28,9 одсто бирача, подршка уласку Србије у ЕУ опала је на 46,5 одсто, а највећи раст популарности забележили су Ивица Дачић и његов СПС, показало је истраживање Нове српске политичке мисли.
Истраживање, представљено у уторак, показало је да Демократску странку подржава 25 одсто испитаних, Социјалистичку партију Србије 11,20 одсто, што је скок од готово три одсто у поређењу са октобром 2011. године.
Цензус од пет одсто прешле би и Демократска странка Србије са 7,5 одсто, Српска радикална странка са 6,5 одсто и Либерално демократска пртија са 6,3 одсто, рекао је на конференцији за новинаре уредник НСПМ Ђорђе Вукадиновић.
Он је навео да од странака испод црте “знаке живота” показују Уједињени региони Србије са четири одсто подршке, док су иза њих Социјалдемократска партија Србије (26, одсто), Јединствена Србија (1,8), Лига социјалдемократа Војводине (1,6), Партија уједињених пензионера Србије (1,4), Српски покрет обнове (0,9) и Двери (0,7).
Истраживање је обављено од 25. децембра 2011. године до 5. јануара на узорку од 1.200 испитаника за сопствене потребе Нове спрске политичке мисли.
Вукадиновић је навео да је разлика између СНС и ДС у односу на истраживање у октобру повећана због пада популарности ДС, који је са 27 одсто пао на 25 одсто, а политички аналитичар Слободан Антонић је тај пад образложио критикама којима је ДС изложен као владајућа странка, од кандидатуре за ЕУ до снега.

Извор: Бета

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *