07. фебруар – Асад захвалио Русији, Лавров позвао на реформе

фото: Архива

МОСКВА – Сиријски председник Башар ал Асад оценио је данас током састанка са шефом руске дипломатије Сергејем Лавровим у Дамаску да је позиција Русије одиграла одлучујућу улогу у спасавању његове отаџбине, док је Лавров указао на значај спровођења реформи у Сирији.
“Русија и Сирија имају дуге пријатељске односе, али Сирија никада није желела да буде на терету својим пријатељима. Сирија жели да буде пријатељ који је у стању да помогне. Позиција Русије одиграла је одлучујућу улогу у заштити интереса наше земље”, рекао је Асад, а пренела агенција Итар тас с.
Лавров, који је данас посетио Дамаск, заједно са шефом спољнополитичке обавештајне службе Михаилом Фрадковим, истакао је да “одговор на легитимне тежње народа за бољим животом треба тражити у постизању неопходних реформи”.
Обраћајући се Асаду на почетку састанка Лавров је рекао да је “у нашем интересу да арапски народи живе у миру и слози. Сваки лидер у свакој земљи треба да буде светсан сопствене одговорности. Ви сте свесни васе одговорности”.
Руску делегацију на улицама су, како су пренеле агенције, дочекале стотине хиљада грађана узвикујући “Хвала Русија”, а сиријска телевизија је известила о доласку Лаврова и Фрадкова, изражавајући захвалност Русији и Кини за заштиту суверенитета земље.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *