03. фебруар – Вучић: Није реално да Дачић буде премијер

фото: Архива

БЕОГРАД – Заменик председника Српске напредне странке (СНС) Александар Вучић изјавио је у интервјуу за “Данас” да није реално да лидер социјалиста Ивица Дачић буде премијер у влади коју би евентуално формирале те две странке.
“Није ни озбиљно ни реално да Дачић буде премијер”, рекао је Вучић и изразио уверење да, “према тренутном стању ствари које показују истраживања јавног мњења”, премијер ће бити лидер СНС Томислав Николић.
Упитан постоји ли ужи или шири списак угледних грађана које би СНС кандидовала за председника Србије, на пример Мирољуб Лабус или Велимир Илић, Вучић је рекао да они ту нису јер су страначки људи, али није желео да о томе говори.
На питање како напредује формирање “народног покрета” око напредњака, Вучић је одговорио: “Још немамо коначно име, али ћемо све завршити до краја фебруара и од тренутка расписивања избора спремно ћемо ући у спровођење изборних радњи”.
Он је додао да договор са синдикатима зависи од њихове воље и напоменуо да са лидером ШШ Љубисавом Орбовићем разговара већ дуже време.
“Не могу да се сложим с неким ко мисли да је добро оно што је влада урадила и што данас има 300.000 мање запослених него пре четири године када су сели у те фотеље. За нас је најважније да покажемо да смо у стању да решавамо проблеме људи, а они нека донесу коначну одлуку”, каже Вучић.
На питање кога би радије желео за коалиционог партнера – СПС или ПУПС, Вучић се, уз ограду да је то још увек спекулација, “ПУПС наравно, јер они сносе мању одговорност за срозавање животног стандарда и тешку економску ситуацију него СПС”.
Он је такође одбацио спекулације да између њега и Николића има озбиљних неслагања.
“То су потпуне глупости. Када имамо различита мишљења о нечему, седнемо и договоримо се за пет минута и с тим ставом излазимо у јавност. Што је баби мило, то јој се и снило. То бих рекао за све те приче. Нека не сањају, јер се Николић и ја о свему договарамо и све радимо заједно”, каже Вучић.
На питање може ли оном делу симпатизера који верује да је СНС проевропска странка да објасни могућу постизборну коалицију с ДСС, Вучић је рекао да ће напредњаци изаћи ћемо пред те људе “с јасним програмом који би значио да хоћемо у ЕУ, али чувајући и наше националне и државне интересе”.
На питање да би Србија, у којој су напредњаци били на власти, била земља у коју се враћа Богољуб Карић, Вучић је одговорио да то била земља у којој се суди Карићу, али му се даје право на одбрану.
“Суди се и онима који су данас сто пута богатији и који су то богатство стекли крађом и пљачком народне имовине. Не знам где њега нађосте да нас то питате, а не питате ДС за коју цену је Карић подржао и довео на власт Бориса Тадића. Није ми јасно и зашто ДС инсистира на томе. Они су од њега износили торбе и торбе пара, али им изгледа смета да се чује шта би могао Карић да каже о томе ко га је рекетирао и ко му је шта тражио”, каже Вучић.

Извор: Танјуг

2 коментара

  1. Dačić premijer?! Nema te funkcije na ovome svetu koju jedan socijalista ne bi mogao da obavlja, samo da je na vlasti, pa makar ga to koštalo glave, kao Miloševića. Narod je 5. oktobra pokazao šta misli o socijalistima, ako treba opet će se dići kuka i motika ali Dačić ne može biti premijer! I ovo je ogromna bruka što sedi u vladi kao potpredsednik i ministar policije i što su se socijalisti opet vratili na vlast. Zato nam je i ovako loše, da će gore biti samo ako bude još i premijer!

  2. Светлост и топлина

    Најгоре је кад се ДВА ЛОПОВСКА ЗЛА УДРУЖЕ у влади – ДС и СПС.
    Дошли су дотле уз помоћ америчког Амбасадора и ПРЕВАРОМ
    НАРОДА који је за њих гласао.И сада би да наставе још једно
    40-так година.Ако ми будемо толико ЛУДИ да им ДОПУСТИМО да
    испуне сопствене ЖЕЉЕ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *