25. јануар – Косовски Срби траже покрајинске и локалне изборе

БЕОГРАД – Потпредседник Скупштине заједница општина КиМ Марко Јакшић изјавио је данас да су Срби јужно од Ибра покренули иницијативу којом ће од републичких власти затражити раписивање локалних и покрајинских избора, паралелно са парламентарним.
“Оно што сам ја чуо је да је већ негде више од 10.000 потписа скупљено”, рекао је Јакшић на конференцији за новинаре Српског националног већа северног КиМ и Скупштине заједница општина КиМ у Београду.
Он је додао да Срби на северу Косова подржавају ту петицију и да ће се одмах након референдума о признавању косовских инситуција, најављеног за 14. и 15. фебруар, укључити у прикупљање потписа који ће онда бити однети председници Скупштине Србије Славици Ђукић Дејановић и председнику Борису Тадићу.
“На тај начин би и имплицитно и експлицитно било тражено да се поштује Устав Србије”, навео је Јакшић.
Председник Одбора Скупштине Србије за Косово и Метохију Љубомир Краговић најавио је да ће за следећу седмицу заказати седницу Одбора на којем ће се посланици изјаснити о иницијативи за референдум о прихватању косовских институција, чије су одржавање Срби са севера Косова заказали за 14. и 15. фебруар.

Извор: Танјуг

Један коментар

  1. Stara narodna izreka da snop pruća vezan je nasalomljiv tako i
    vi braćo sa Svetog Kosmeta možete i morate pobediti u svojim željama življenja u jedinstveno državi Srbiji. To imajte na
    umu i razumu zvaničan Beograd nije mesto gde imate sagovornika
    mi svi moramo to da trpimo do izbora i pobede patriotske Srbije
    Srbije koja neće klečati u Briselu ili Wašingtonu ima i drugih
    naroda i država gde nemoramo klečati i moliti otpadke sa njihove
    bogate opljačkane trpeze to Zapad neprekidno čini stotinama godina. U pamet Srbijo sad je naše vreme sutra će biti kasno IZBORI.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *